mormors hjälpreda <3










fest och disco

lillpojken är på högstadiedisco ikväll, inte första gången, men hoppas verkligen han har roligt :)
 
Kim har lite sen 20års fest med kompisarna, Björn är lite schafför, och jag och lilla Liza (hunden) är förvisade till sovrummet.. halvslumrar lite, men håller ett litet öra utåt, så det inte blir alltför livat hehe :P 
 
Björn och jag hade tänkt kolla på film och äta lite godis, men ja, vi får väl se om det blir nåt av det, gissar att hjärtat nog är lite trött när han kommer hem :) 
 
I morgon blir det kalas gånger 2, avlöser varandra hehe. :) sen avslutar vi lördagkvällen med lite egen fest och sen rockabilly i parken :) 
 
 
kim och linn (gammal bild)
 

finaste Bonny <3

var ute på en barbackatur igår, och jag höll mig kvar :-P blev till och med lite trav :-)




Pontus 1 år

igår fyllde det lilla trollet 1 år, barnbarn nummer 2 ;-) vad tiden går.. han är så söt den lille pojken :-)

eftersom det finns misstanke om mjölkproteinallergi hos honom var både tårta och bullar bakade av Mamma Elin helt för Pontus, jättegod tårta och bullarna smakade precis som "vanliga" bullar..






härlig kväll med härliga barn :-)


ugglemössa nr 2

då var klaras mössa färdig med :-)




fix idé

fick för mig att jag skulle sticka en tröja till ett kommande födelsedagsbarn. började i torsdags och ska va klar på tisdag.. tidspress hehe, får se om jag hinner. annars får det bli julklapp istället :-P



hittade en gammal beskrivning i gömmorna, men valde annat mönster :-)

felet på loppan

hittade vi ganska snabbt, hon har torrsprickor i mungipan, så det var nog både obehagligt och lite ont med bett i munnen... nu rider Elin sen 2 veckor tillbaka på hackamore och loppan står still vid upphoppet :-) skönt när man hittar felen :-)








Kim 20 år

och det har vi firat i dagarna 2 :-) på födelsedagen väckte vi, en mycket trött Kim, son varit ute dan innan och kom hem runt 3 tiden, vid halv 6 på morgonen ned tårta och tutor, väldigt uppskattat haha :-)

i fredags var det dax för släktkalas, med smörgåstårta, Vi är många, men det är alltid lika kul när vi samlas :-)..

ett kalas kvar för pojken, eller då blir det nog mer fest med polarna :-)




blivit med hund

för några veckor sen var Björn och jag hundvakt åt en liten söting, och igår blev vi tillfrågade om vi ville överta henne, då det inte fungerade så bra med barnen i huset.. svårt att säga nej, så nu har vi blivit med hund, det visste vi inte när vi klev ur sängen på morgonen ;-)

så nu ska en liten foxterrier husera här oxå, får se hur det går, men det känns kul, och så får man en anledning att börja ta promenader igen, känns lättare när man har en anledning än bara gå själv :-) stor fördel att hon är hästvan ;-)








ugglemössa

då har jag gjort min första mössa klar, håller redan på med en mössa till klara med :-) för att vara första gången är jag nöjd, möjligtvis kunde ögonen och näbben placerats lite längre ner :-)




fredagkväll

arbetsveckan leder mot sitt slut, bara dygnspasset kvar.. skönt, känns alltid lite jobbigt att behöva åka iväg och jobba dygn när Victor kommit från sin pappa... vi ser inte riktigt varandra förrän på söndag, ja hann ju säga godnatt innan han somnade idag, kompis har han på övernattning och i morgon åker han och sover hos sin kompis, som oxå är hans kusin.. så jag gissar att det mest är mitt mamma hjärta som saknar lite, för pojekn han roar sig och har fullt upp med kompisar ändå :) 
 
nu har vi äntligen kommit igång med ridturer igen, sakta sätts hästarna igång, långa skrittrundor har det blivit i veckan och nästa ridtur så börjar vi trava lite oxå :) 
 
loppan kommer fint, hjälpte att ta bort bettet ur munnen, nu är hon den goa tösen igen, Bonny och cha cha tycker det är skönt att få komma ut lite igen efter behandlingen.. har införskaffat en vagn, så när jag köpt sele kan vi börja sätta cha cha i vagn, ska bli spännande :) 
 
I veckan som kommer så fylelr kim 20 år.. jisses, var tar tiden vägen? minns så väl när vi låg på bb och den lilla plutten var alldeles nyfödd :) ja, 20 bast, då får det bli lite kalas såklart ;) 
 
det killar lite i pysselfingrarna och elin vill ha en ugglemössa till ponuts, letar mönster och har hittat ett jag ska försöka mig på, men på engelska :) får se om jag kan få ihop det ändå :)  lyckas jag så blir det nog ugglemössor till både klara och tuva med :) 
 
har av asvlutat ytterligare en ridhuva idag med, ja, påbörjade den i somras så det var väl på tiden :P har hittat ett jättefräckt rovkabilly scrap paket ochså, så vem vet, kanske jag till och med  gör ett kort med nån gångunder hösten ;) 
 
härligt att ha  kommit igång med lite handarbeten igen...
 
men nu ska jag fortsätta ha lite fredagkväll, i min ensamhet, resten av huset sover så gott... men jobbar man knasiga tider så gör man :) 

Loppan, ont eller bara unghästknas

Just nu ger Loppan oss huvudbry minst sagt.. Hon har ju förändrats ganska mycket och är för det mesta en väldigt trevlig häst.. men hon ser så sur ut, tex när man ska hämta henne i hagen, hon kommer alldeles av sig själv, går emot en, men så åker öronen bakåt, inte slickade bakåt så hon ser riktigt arg ut, men sur.. man tar på grimskaftet och klappar lite, inga problem...  så har hon börjat med att itne riktigt vilja gå in i stallet, ja, det kan ju bero på att det står en hösilagebal precis innanför dörren visserligen.. ta av täcket borsta, allt lugnt, eller... jodå, mne sen får hon för sig att nä, jag vill inte flytta mig åt höger/vänster... och ser så där sur ut igen... ont i ryggen?? nä, tror inte det, eller? vi har precis gått igenom hela hennes kropp, hon hade ont, ganska så ordentligt, tänderna fixade med.. och alla låsningar är borta.. 
 
hon vill inte bli tränsad, ojdå, då upptäckte vi självsprickor i mungipan på insidan, ja, klart man inte vill ha en massa metall i munnen då.. inga problem, bettlöst funkade jättebra på henne..
 
står inte still när elin ska upp på ryggen, så det kan ju ta en stund, men när hon väl kommer iväg traskar hon på fint, pigg och alert...
 
masserar ryggen, sadelläget lite, inte särskilt hårt eller avancerat på morgonen innan jag tar på back on tracks ryggpad under täcket... snart ska vi utöka så hon får gå med den hela natten.. hon surar lite precis i början av massagen, men det släpper ju av efter en stund.. så ont tror jag itne hon har, men frågan är om HON tror att det ska göra ont, för det gjorde det ju för en månad sen... 
 
i vårvintras när hon kom var hon ju inte så mycket hanterad och en liten argbigga... hon är ju betydligt trevligare nu, kanske ska vi bara lära känna varandra hon, elin och jag så kanske allt bara löser sig av sig själv :) 
 
kan ju hoppas på det, annars så kommer ju veterinären i december, då får han titta på henne igen om det behövs, men ja, lite is i magen får vi nog ha och sätta igång henne ordentligt och se om det lägger sig... 
 
 
 
 

RSS 2.0