ledig vecka igen..

första sommarjobbarveckan avklarad, nu lite ledigt och sen bara en vecka att jobba kvar sen blir det lite semester :) 
 
ja, ledig vecka som börjar med att passa mina små trollungar, medan mamma Elin jobbar, se vad vi ska hitta på, får hoppas det blir fint väder så vi kan va ute lite :) 
 
Tuva har varit här sen i onsdags så det har legat lite på stilltje med målning och fortsättningen med hallen, men idag har vi i alla fall varit och tittat på dörrar :) med lite tur ska vi får det att funka i dom gamla karmarna.. ja, målningen får ju vänta ytterliggare en dag eftersom småbarnen kommer i morgon, men sen ska vi nog hinna få det klart innan veckan är slut i alla fall med målning, sen ska det bytas dörrar och läggas golv med...  fullt ös :) 
 
onsdag och torsdag är det min och Victors pappas tur att träffa läkaren och arbetsterapeuten på bup, sen får vi se om det börjar närma sig klart... tar väldigt lång tid det här... men hoppas på att det ska ge bra resultat i slutändan... riktigt positivt är det att skola finns till hösten, han får behålla sin praktik och det taxi är redan beviljat, både härifrån och från pappa... så skönt att veta, sen hoppas vi att det faller bra ut ...
 
nu har vi lite söndagkväll och det är ganska skönt, men den är inte så samlad och social hehe, Victor är hos en kompis, Björn är ute med sin far och mekar med sin bil, Kim, Linn och jag sitter i samlad trupp, framför en tv som ingen tittar på, med varsin dator i knät... knasigt, och tur det inte är så jämt ;) 
 
undrar vad mer jag ska försöka hinna med i veckan, jo, Tuvas rum, för vips så är hon ju här igen, hon är ju här lite fler dagar än varannan helg nu, så det går fort :) kusinerna från stockholm ska ju komma på besök med, det ska bli riktigt kul :) 
 
jo, en sak till har jag faktiskt lovat mig själv, att sätta mig ner, samla ihop mig minst en timme, helst ute, varje dag, annars har jag konstaterat att jag kommer behöva semester från semestern, för det är gasnka fullt upp just nu, så jag lixom glömmer bort att koppla av.. och njuta av årstiden, och jag vill inte sitta i höst och känna ångset över att sommaren försvann så fort ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

kolik, som inte var kolik

nej, Cha, Cha blev riktigt hängig på måndagen, så vi tog ut Veterinären igen.. men när vet kon så hade hon bra aktivitet i sin mage, fina hjärtljud, fina slemhinnor, hon är med, men hängig.. ingen feber...

summan av det hela är att hon äter och dricker för dåligt.. för ca 10 dagar sen köpte vi annat hö, och det var dålig näring i och Cha Cha har inte ätit som hon ska, äckligt tyckte hon...

nu har vi hämtat hem nytt fint hö, som är mycket mer aptitligt och b vitaminer för säkerhetsskull nu när det blir lite foderbyte...
Cha Cha är redan piggare igen :-)





dagliga promenader oxå, så ska nog magen hålla sig igång och skönt för pållarna att se lite annat :-)

23,5 timmar...

... jobbade sen igår kl 14, lagom snabbt in i jobbet igen efter semestern... nu är jag lagom slut i mössan och ser fram mot en ledig dag i morgon... Den startar med att hämta hö.. :)

god natt...

semester nummer 1 slut

och i eftermiddag är det dax att jobba lite... innan dess hade jag tänkt hinna med en del här hemma, tvätta och röja vardagsrummet bland annat... Björn har börjat måla hallen och en del saker ska slängas och möbler ska flyttas upp/ner så han hat att göra när han kommer hem oxå... men nu känns det i alla fall att vi är igång för fullt, med att få lite ordning igen, och det är väldans skönt :-)

en tur till hästarna behöver jag hinna med oxå, så Cha Cha får röra på sig, dom andra 2 få nog semester hela denna veckan, då inte tiden riktigt kommer räcka till...

Ha en skön måndag :-)


soffa borta, in med ny ;-)



och hallen i vardagsrummet, här ska rensas och röjas.. har lite att göra, bäst att sätta fart :-P

en släng av kolik

idag har Cha Cha haft en släng av kolik, bara att kasta om dagens planer och bege sig till stallet.. gick en låång promenad med damen och jag fick lite intervallträning ;-) hon sprang på så fint, men inte helt pigg ändå o magen när jag släppte ut henne igen..

fram med linan och longera henne lite med, trav och galopp, sen släppte det, så skönt :-) ja, nu är det nog dax att börja motionera henne mer.. 2 timmar motion fick hon idag, lite oplanerat :-)




varm ridtur och Cha Cha mys

I torsdags var vi och red igen, jag och Elin.. Var så varmt när vi gjorde i ordning hästarna så svetten rann på både oss ohc hästar... så när vi kom in i skogens skugga svalkade det gott :) och det blev en skön ridtur.. Elin provade på sin första galopp, och Loppan var med på noterna, blev lite het efter det, men lugnade sig snabbt... Testade att rida med hackamore på Bonny, ett med lite längre skänklar på, har ju provat med korta förut, och det blev lite si och så med styrningen, men när jag ändrade mitt ridsätt, och använde mig av tryck på halsen i stället för att dra ut händerna och försöka styra så gick det mycket lättare, vi får öva lite och se om hon vill ha det  :) 
 
Efteråt duschade vi av hästarna, det tyckte dom nog var riktigt skönt, Bonny är ju van men för Loppan var det första gången.. Hon accepterade dock slangen och vattnet väldigt fort, härligt med lättlärda varmblod ;) 
 
så här såg det ut efter bara några minuter :) 
 
 
 
 
hon är rätt skön den lilla Loppan :P 
 
Bonsan <3
 
småhästarna blev oxå lite ompysslade och kelade med :) 
 
varmt, då får man passa på att slappa lite :) 
 
efter vår ridtur så gosade och plockade Elin lite med småpållarna, och satte sig upp på Cha Cha, Cha Cha svarar med att gå ett varv, utan att bli ombedd och ställer sig vid grinden, redo för lite ridturer kanske? ja, dock inte med Elin på ryggen, då frå hon allt ha en lite mindre ryttare, även om Elin inte väger särskilt mycket, så är hon ju lite lång :)
jag skulle så gärna vilja köra henne, får spara ihop till vagn och sele tror jag bestämt :) vi har ju kört henne i sin ungdom, kanske sitter det i än..
 
 
 
 
 
 
vilket par dom här 2 har varit genom åren, mycket envishet från båda håll, lika tjurskalliga, men så otroligt mycket tillgivenhet och kärlek till varandra... Cha Cha kom till oss som 5 åring Elin var då 11 år, nu är dom 17 resp 23.... 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

varmt

Idag är en sån där dag som man inte orkar göra nånting, och när man väl tar sig för nåt att göra så rinner svetten om en på bara några minuter... öppnar och vädrar överallt, men inte ens den minsta fläkt går genom huset... undrar om det är oväder på gång?

jajamensan jag hann..

.. städa hela köket påbörja tömning av hallen och tvätta, blev en dag med massor med aktivitet, ända fram till nu:) Victor och Basse har legat i "blöt" nere på badet heeela dan!! trötta var dom med nu så Basse han sover redan och Victor på g.. På eftermiddan dök både Elin, Martin, Klara, Kim och Linn upp, alla hade dom varit nere och badat dom med... Det är verkligen guld värt det där pårydsbadet, här behövs ingen egen stor pool ;) 
 
Jag hann med att trimma gräsmattan på framsidan med, vattnat och avslutade kvällen med en skön promenad runt i trädgården... Härligt att se den i skymning när det lyser lite här och var :) 
 
 Kim har plockat med mopeden, Victor med sin skateboard och Björn med sin bil... fullt ös verkligen här idag :) men så har det ju oxå blivit lite gjort... Björn har köpt hem takfärg, så i morgon blir det att tvätta halltaket och förbereda för målning :) 
 
NU tänkter jag dock ta mitt senast komna nummer av allt om trädgård och krypa ner i sängen.. har till och med tänt lite lavendelljus så här på kvällskvisten, lite myspys innan sömnen faller in :) 
 
 
 
 
God Natt mina vänner...
 
 

städa, städa

Som det ser ut här i huset, hur sjutton gick det till :0 kanske beror det på att vi fick för oss att börja renovera hallen i förrgår och att hallsakerna flyttat in i vardagsrummet, tapetpluttar som inte följt med sopborsten, ja, man kan inte alltid skylla på att det är barnen som stökar ner ;) 
 
Har ett överbelamrat vardagsrum, även när inte hallen befinner sig där oxå.. funderar på om jag kanske bara ska ta alla saker och packa ner i nån kartong, och plocka upp det man faktiskt vill ha sen, eller blir det då gjort, kanske blir allt då bara kvar i sin kartong då.... svårmöblerat är vårt vardagsrum oxå, kanske ska byta plats på lite möbler... flytta ner nåt i källaren, gillestugan och ta upp bardisken kanske?och så var det Tuvas rum... inte klart med det heller, oxå saker som ska flyttas på där.... kanske ska fixa lite med det??
 
... eller så nöjer jag mig med att bara städa av lite, ta tag i hallen, med spackling och målning... kanske är det en bättre ide att bli klar med det vi påbörjat i hallen innan vi börjar rensa vardagsrum och Tuvis rum, så vi inte blir ett fall för arga snickaren sen :P 
 
här kan jag inte sitta i alla fall, då blir det inget gjort ;) ska börja med det enkla och lägga in en maskin tvätt och tömma diskmaskinen och äta frukost...
 
ha en bra dag alla ni där ute, njut av livet :) 

Leos och bada

Igår hade vi en helmysig dag på Leos lekland och sen vidare till Pårydsbadet.. Elin jobbade så jag passa mina små troll Klara och Pontus.. Linn ochLinda var oxå med hela dan och Victor och Sebastian, så det blev en riktig heldag, med lek och bad..
 
mormors lilla badflicka <3
 
lilla yrvädret som älskar att plaska, han är inte still många minuter i taget :) 
 
 
säker solning :) 
 
När Elin,Kim och Björn slutat jobba kom även dom ner till badet, sen blev det att ta en promenad och handla lite för att avsluta kvällen med lite grillning :) En riktigt mysdag med familjen och goda vänner..
 
 
 

tavla 24 timmar

denna underbara tavla köpte jag på ett living and room party... nu pryder den väggen över vår säng :-) väl tänkta ord att bli påmind om varje morgon... jag bara älskar denna tavla :-)



carpe diem..

efterlängtad ridtur

pausade dagen med en underbar skritt tur med Bonsan... Elin red Loppan och Birgitta var med och körde Henke, härligt var det minsann... hästarna var lite speedade innan och i början av turen, men bara efter ett par minuter gick dom så fint alla 3, och lite regn fick vi, men det gjorde inte så mycket.. var så skönt att komma ut och lite kul att rida i lite okänd mark och nya vägar :)
 
Blir snart en tur igen med alla pållarna :) 
 
 
 
 
 
 
Även småhästarna fick lite gos och pyssel.. cha cha fick på sitt regntäcke, så hon inte blir så kall om ryggen nu när det regnar så mycket :) ja, lite bortskämd kan man få bli ;) 
 
 
 

hallrenovering

När Björn och jag börjar med någon form av renovering här hemma, så känns det ibland som det lixom kommer smygande och kanske inte alltid precis just när man har tänkt sig... Lite så kändes det idag när vi bara sådär helt plötsligt började förmiddan med att riva tapeter i hallen... Men, nu är vi i alla fall färdiga med det, så i morgon blir det inköp av takfärg, sen börjar vi måla :) 
 
Vi hade tänkt ha en fondtapet i trappen, men vi börjar faktiskt fundera på hur sjutton vi sak nå att tapetsera där.. hmm, tåls att fundera på, men fondtapet ska det bli :) 
 
men först spackla, slipa, måla taket och väggarna :) fortsättning följer ;P 
 
   
 
   
 
 
 
 

skolavslutning

I fredags var det skolavslutning på alla möjliga håll och så även här... Fick i år möjlighet att se en skolavslutning i kyrkan, och det är ju så mysigt, det är nått visst med skolavslutningar i kyrkan..
 
Sist jag fick möjlighet att gå på en skolavslutning var när Victor slutade 3an, så det var extra kul i år..
 
Linn var det som gick ur 9an, Kims tjeja.. skoltvånget borta och nu gör man det som man väljer själv, dock bör man ju fortsätta plugga några år till... Och jag vet ju att till hösten väntar Barn och ffritids programmet för tösen... Bra val tycker jag :)
 
Och så sjöng dom fint i kyrkan :) 
 
 
 
 
I Södermöreskolan firas det ordentligt, trots att man "bara" går ur 9an, med traktorvagnsåk, en för varje klass och mängder med olika saker runt halsen :) 
 
såg här såg Linn ut när alla grattat klart :) 
 
 
GRATTIS LINN :) <3
 
jag var oxå barnvakt den här dagen åt Tuva och Pontus, Elin och Björn fick jobba :) det var spännande värre, Tuva är en riktig liten busunge, helt galen skulle jag nästan säga :) kramade om folk runt benen som hon inte kände, sprang fram och skulle titta på alla roliga ballonger och spännande saker som folk hade med sig, det händer ju många skojiga saker på en avslutning, då kan man ju inte va stilla heller ;) Pontus satt ju mest i vagnen, men jag kunde ju inte lämna honom för att jaga Tuvis... puh, ja, man glömmer snabbt såna här bitar som småbarnsförälder :) 
 
men allt gick bra i alla fall och det var ändå ganska kul:) 
 
  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tandläkare och kalas

Den här dagen började i rask takt då jag på morgonen fick köra Elin stackarn till sjukhuset och jourtandläkaren, hon hade ju sån fruktansvärd tandvärk stackars tös... skönt att fått höra att det lugnat sig nu ikväll i alla fall...
 
Eftermiddan tillbringade vi i gott sällskap med familjen på öland hos mamma och pappa... pappa fyllde ju år igår så nu var det hans tur att bli firad lite :) grillat och gott sällskap, härligt :) På hemvägen besökte vi en god vän och hennes nya sambo, verkade ju va en trevlig pojk :)
 
hämta Victor med kompis i kväll igen, den här gången med lite övernattning här, spännande då det int händer så ofta :)
 
Det enda som fattades denna dan var den tänkta ridturen, det räckte inte tiden riktigt till, så det blir lite prioritering på den i morgon, så jag hoppas det slutar regna så att vi får en skön tur under morgondagen :) 
pappa för några år sen ;) 

schaufför åt "diagnostonåringar"

Har alldeles nyss varit och hämtat hem sonen och några kompisar till honom...  konstaterar att vara schaufför åt "pillerfria" diagnostonåringar är som att vara schaufför åt fulla vuxna ;) humöret är på topp, volymen på spelaren i bilen likaså, det sjungs glatt och pratas högljutt.. Inte en enda låt spelas hela innan det byts och så underbara kommentarer när dom hör en låt från "förr" ååååh, kommer du ihåg när vi... hehe, ja men det var svårt att låta bli att småle åt dom, så underbara pojkar :)
 
Det är så underbart att se dessa killar i en så avslappnad situation, härligt med gemenskapen, inga som har agg mot varandra eller retar upp sig... man behöver dom här stunderna :) 
 
men ja, med diagnos eller inte så är dom tonåringar, så grabbarna som var med fick för säkerhets skull blåsa när dom kom hem, borde nog skaffa en sån apparat vi med :) 
dom blåste i alla fall grönt så humöret och sinnesstämningen var äkta... nu är sonen nerbäddad och dax för mig att göra detsamma
 
God Natt :)

jobb mitt i semestern

jaha då ska man in och jobba ett pass idag, 9-19, täcka upp för en sjukskriven kollega... ja, det blir nog bra, vet man vad man ska hitta på idag ;-) i morgon har vi "bara" ett litet möte på morgonen, så jag tror jag ska vika morgondagen till en hemma dag, börjar lixom synas här att man knappt är hemma och huset och trädgården behöver lite omsorg de med... sen kommer ju lilla Tuva i morgon med, sen är det full rulle resten av veckan :-) och inte är vi färdiga med hennes rum heller :-/ ja, ja Vi hinner det vi hinner.. ja, just det en Karlskronatur är ju inbokad i morgon eftermiddag med... glassiären lockar ju ;-)
hemmadag, hmm.. ja. men det är nog det närmaste en hemmadag jag kan komma just nu :-)

ha en underbar tisdag nu är det dax att förbereda sig att jobba :-)




besiktad och klar

nu var husvagnen besiktad, bara att köra 2 år till :-)




på promenad

idag har Cha Cha fått komma ur sin lilla hage för att få följa med på en liten promenad med Lilla Titti :-) och det gick bra, hon trampar på så fint, och verkar inte ha ont nånstans :-) skönt, hon repar sig bra, så nu får det bli några promenader i veckan, skönt för dom små att få se lite andra omgivningar med :-)







härliga dagar

utan några möten har vi haft, Victor har spenderat en del av sina lediga dagar hos pappa och kompisar, jag och Björn har fått lite egentid, så nu är vi laddade för en ny vecka, börjar med läkarbesök och skolmöte i morgon, och besikta husvagnen, hoppas vi att lysena funkar som dom ska den här gången ;) 
 
Nationaldagen spenderade Björn och jag på tu man hand, med en heldag på stan, lallade runt och bara mös, lite shopping blev det med, dock mest till alla de små barnen, Victor fick nya shorts och Jacka, och han blev så glad över jackan :) Pontus och Tuva fick lite nya kläder oxå och Klara fick lite annat smått och gott som hon nog får glädje av :) 
 
jo, vi köpte lite till oss själva med, äntligen har jag införskaffat mig en baden baden stol, självklart en rosa ;)... som jag velat ha i så många år, men aldrig blivit av att man köper sig, undrar varför det blir så med vissa saker :) Björn köpte nya jeans...
 
Vi avslutade dagen med lite utemat och en bio... En riktigt skön dag tillsammans, så nu har vi firat att vi varit förlovade 1år ;) 
 
 
 
fredagen åkte jag och Elin en sväng till Tingsryd, årets hittills varmaste dag, hade varit bättre att tillbringa på stranden, men vi hade trevligt ändå, och det funkade väldigt bra fast både Pontus och Klara var med, dom var tålmodiga i värmen :) 
jag hann även köra iväg hästarna på bete, så nu får dom gå och gotta sig ett tag... ja, en och annan ridtur lär det bli även om dom är på bete, annars är dom nog som julgrisar när dom kommer hem ;) 
 
 
 
 
Igår var vi på kalas och firade Enya som har fyllt 1 år, och avslutade kvällen med lite festligheter utanför Påryd
 
 
Klara har varit och badat på Pårydsbadet med för första gången i år :) 
 
Härliga lediga dagar har vi haft  :9 

svårt att göra nån nytta

när man är ledig, inga krav eller möten och solen bara strålar från klarblå himmel... visst har jag att göra, vi ska ju ta tag i Tuvas rum så det blir ordning, så ska jag hänga tvätt och vika tvätt, plantera ut 2 fina krysantemum som jag fick av Björn härom dan, men man vill lixom bara sitta och göra ingenting, för de är så skönt :) och det har varit sol ända sen åskvädret i söndags upphörde :) bäst att passa på... men jag har ju i alla fall fåt tmina tomater och andra plantor omplanterade, äntligen, sått det jag har lådor till i trädgårdslandet, fixat och möblerat om victors rum hann vi oxå med, med gemensamma krafter innan han åkte iväg till sin pappa, där han hade tänkt vara hela den här ledigheten :) skönt för honom att det äntligen fungerar med umgänget och han kan få styra till viss del, även om vi oxå har fasta dagar han ska vara hemma och hos pappa..
 
stallet hann jag med igår med, Elin och Loppan kämpar på, igår fick Elin känna på lite protester från Loppan, men skam den som ger sig :) och till slut gick det faktiskt riktigt bra, kul att se Elin visa sin envishet oxå, svårt att låta bli att le när hon försöker bli lite arg, hon är så söt då ... Loppan såg oxå lite fånig ut när försökte vända bakdelen framåt och vika sig på mitten på nåt konstigt vis... men sen gick det fint :)
 
Så idag blir det vaccination av pållarna och sen en promenad ner till ån och mysa lite :) ... 
 
men nu... hänga tvätt ;) 

Och Kims framsteg fortsätter

Kim går det riktigt bra för just nu, körkort, sommarjobb, går bra i skolan.. Och igår fick han ytterligare bevis på att han är en kanonkille som verkligen kämpar på.. Trots sina läs och skrivsvårigheter, inte alltid haft de bästa förutsättningarna under sin uppväxt, lite bråkiga tonår, så har han utvecklats till en fantastisk ung man..
 
igår blev han belönad med ett stipendium från Anton Karlssons minnesfond från skolan, för just sin fina personlighet, envishet, vilja och kämparglöd
 
 
 
 
 
Anton Karlssons minnesfond inrättades semtember -07.
Anton Karlsson var en elev på Hantverksprogrammet trä, augusti -06--15 september -07
Anton dog den15e september 2007 efter att ha blivit påkörd den 13e september 2007 när han åkte inlines
Anton trivdes och tyckte det var roligt att gå på hantverksprogrammet och vi föräldrar och hans systrar Hanna och Wilma ville att hans minne skulle få leva kvar.
Därför beslöt vi att upprätta en minnesfond och av det skulle det delas ut ett stipendium varje år.
Många skänkte pengar till fonden vid begravningen den 28e september -07
 
Till stipendiat skall utses en elev ur någon av årskurserna på hantverksprogrammet trä som uppfyller de flesta av kriterierna för Anton Karlssons MInnesfond..
 
I år var det Kim som uppfyllde alla dessa kriterierna :) 
 
STORT GRATTIS ÄLSKADE KIM :) 
 
 
 
 

buketter

lycka är att kunna gå ut i sin egen trädgård och plocka in härliga blommor :-)









En piggare Cha Cha

Nu har Cha Cha varit utan fenadynet i drygt en vecka, och hon ser bra ut... svala hovar och ben, inga tecken på fång alls... tänkte jag skulle börja ut och gå lite med henne ganska snart, så hon får se lite annat, och röra på sig lite... 
 
 
 
Inte så dumt med halm i hagen, kan både ätas och vilas på :) 

första semestervändan

fastän det här egentligen är min lediga vecka så tänker jag se den som min första semestervecka :) har sett fram emot ledigeheten länge nu, så det ska bli så skönt :) 3veckor ledigt, och sen semester igen v 29-33..
 
jag och Victor ska börja den här dagen med att åka till bup, 10 minuter test till för Victor, psykologen ville komplettera, och sen träffa arbetsterapeuten... 
 
Hoppas på lite fint väder när jag kommer hem, så jag kan va ute och fixa lite, skulle ju behöva plantera om mina plantor som fortfarande står inne, tomater, gurka, paprika, chili mm... började så tidigt , men ssen avstannade jag lite kan man väl säga ;) ja, ja, men indag ska jag ta tag i det :)
 
seer ju ut att bli uppehåll hela dan så några maskiner  tvätt ska jag nog hinna köra och få torrt oxå :) 
 
kvällen blir det en vända till kalmar igen, då ska victor skrivas in på gymmet och träffa en tränare, så hoppas vi han ska tycka det är kul med träning :)
 
Carpe Diem...
 
 

Elin i stallet

tina, stallägaren var nere i stallet när jag kom tillbaka efter ridturen, Hon tyckte jag hade en väldigt gullig dotter :) Elin och Martin var ju nere i stallet helt själva, dvs utan mig, häromdan och Elin tog sig en ridtur alldeles själv med Loppan...
 
Så Tina hade varit och pratat med henne i stallet och tyckte hon var så gullig, empatisk och sympatisk, och väldigt duktig på att rida... ja, det är ju modigt oxå att ge sig ut på en så ung och oerfaren häst helt själv, men det hade gått jättebra :) och så härligt att höra att hon är så omtyckt, elin är ju en ung dam som gärna håller sig för sig själv och inte söker så mycket nya kontakter annars :) 
 
Och Martin hade nog trivts han med , han hade suttit och druckit kaffe med dom medan Elin red... skönt att veta att dom har det bra när dom är i stallet själva, ungdomarna :) 
 
Hon är så duktig med Loppan, dom passar så bra ihop dom där 2 :) 
 

galopperat :)

Var så längesen jag red ut en lite länge runda med Bonny, och när jag kom till stallet idag hade jag inga egentliga planer på vart eller om jag skulle rida.. Men när jag väl kom till stallet så kände jag hur jag hade längtat efter hästarna och en ridtur var självklar.. 
 
red en lite annan runda än den som är mest vanlig nu när vi har haft Loppan med oss, och det tyckte nog både jag och Bonny var trevligt :) travade några längre sträckor och provade till och med på en galopp... den första med Bonsan, och efter några steg gick det faktiskt ganska bra, kändes som riktigt fin galopp... så med lite mer övning och muskler så ska hon nog lära sig den riktigt med :) och jag kände mig väldigt stolt efter, för jag har ju inte ridit nån annan häst än Pascal efter min olycka -06... Men på Bonny känner jag mig trygg :) har ju faktiskt till och med skrittat en sväng på Bambi en gång oxå och det kändes oxå bra :) 
 
Under sista traven åkte telefonen ur fickan, bara att sitta av och sen blev det en promenad hem :P ja, ja det gick det med, men måste försöka komma på nåt bra sätt att ha telefonen på, är ju bra att ha den med sig ändå ifall nåt skulle hända... kanske borde testa ett sånt där band man har runt armen med telefonen i... 
 
 

regnigt Kalmar och snart semester

Idag är det regnigt värre här i Kalmar, jag jobbar mitt sista pass, dygn, till 10 i morgon, innan jag tänkte ta lite ledigt, 3 veckor, börjar jobba igen lagom till efter midsommar, men bara 2 veckor, sen ledigt igen :) 
 
Ser fram emot ledigheten nu, har varit mycket sista veckorna, med alla möten, tester, jobb och sjuk häst... Däremot så fortsätter mötena även om jag tar ledigt från jobbet, så på måndag ska vi träffa arbetsterapeuten, tisdag sjuksköterskan, sen är det nog lugnt övriga dagar nästa vecka, sen kör vi med läkarbesök och skolmöte måndagen veckan efter, lite jobb tisdagen... undrar om jag missat nåt??
 
ja, lite ledig ska jag nog hinna med att vara oxå, tänkte hinna med lite i trädgården och många härliga ridturer... promenader med lilla sjuklingen, som är betydligt piggare nu :) 
 
rensa och städa Tuvas rum ska vi nog hinna med oxå, lite ommöblering och så gör vi hela rummet till barnrum, kontor får vi ha nån annanstans ;) 
 
ja, just det ett kalasfirande av en 1-åring, skriva in Victor på gymmet, besikta om husvagnen och besikta släpet oxå, det får jag inte glömma ;) och så blir det nog lite midsommarfirande innan det är dax att börja jobba igen..
 
Ojdå, hehe, tur jag inte ska jobba så jag hinner med allting :P Har ju en fantastisk sambo som är så bra på att hjälpa och fixa så, jag slipper ju göra allt själv i alla fall :) 
 
 
Njut av dagen, vare sig du har regn eller sol :) kram på er 
 
 
 
 

RSS 2.0