hoppa, hoppa, hoppa

Vi har nu äntligen skaffat en stoor studsmatta till barnens förtjusning :-) den var det första Tuva såg när hon kom idag, så hoppa. hoppa :-) och heela eftermiddagen hehe..



även Victor med kompisar hat invigt den idag :-) härligt :-)

Tuva mitt i veckan

idag har Björn varit på utvecklingssamtal med sin lilla tös, han passade på att ta med henne hem redan idag när han ändå var där... Härligt :) blir en ny erfarenhet för pappa Björn ;) hehe, är ju lite skillnad att ha mysiga helg gos morgonar och gå upp tidigt innan man ska till jobbet och se till att barnet kommer till dagis , i det här fallet, farmor ;) Vi får hjälpas åt :)
 
själv så ska jag ju se till att Victor kommer upp och får i sig frukost, laddad för 3 timmars tester på bup igen :) lite nervös är han nog och har måndagen i färskt minne, hur trött han blev efter, så han har redan gått och lagt sig för kvällen :)
 
Så här sprider sig lugnet, Victor i sin säng, pappa försöker tappert söva dottern, inte helt lätt  ;) och jag slappar på soffan, njuter av att ha slutat lite tidigare än 22 idag :) 

jobb och möten

intensiv vecka, jobba och dom lediga förmiddagarna blir det att sitta på bup, 4 tider för tester och möten med lille sonen denna veckan...testerna trackbacks 3 timmar per tillfälle... blir väldigt intensivt men skönt ändå att utredningen är i full gång :-) efter denna veckan väntar i alla fall 3 veckors ledigt, mer möten oxå, men förhoppningsvis blir det sammanställning av alla tester när vi ska till läkaren den 10e juni... dax att väcka den lille mannen, bädda och hänga tvätt innan jag med ska iväg och jobba halv 9 :-)

Ha en skön dag...

haggos







handvirkade ridhuvor

Nu har jag virkat en huva med och en utan öron :) tycker dom blev väldigt fina om jag får säga det själv :P
håller på med ytterligare en som jag fått på beställning :) 
 
       
 
       

 

mors dag

Idag har vi firat alla mammor, först blev det fika hos Björns föräldrar och sen vidare till öland och middag hos mina föräldrar.. kul att träffa syskonen oxå och deras familjer, är ju på kalas det händer ;) och lika kul varje gång :)

Även jag har blivit firad med lotter, med en liten vinst ;) god choklad och fin blomma :) tack mina hjärtan <3


Mors dags kort

tog mig lite tid att faktiskt, knåpa ihop ett kort till min kära mor, dagen till ära.. eftersom min mor gillar blått, och dom har precis skaffat båt, fick det bli lite marint tema...




till och med Björn kämpade med att få till ett kort till sin mor :-) jättefint :-) gick i rosa och det passade bra tull presenten hon skulle få..




det var den lördan det

dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig... vid 9 på morgonen och jag låg och mös med klara som sovit över hos oss, ringde Marina från stallet.. det saknas hästar!! japp, upp och iväg, en macka i handen och sen ut och leta hästar i skogen, tror vi engagerade halva runtorp i letandet... och tur var det..
 
Efter ca 3 timmars letande, hittades dom ståendes på en härligt grön äng :) skönt, ingen skadad, och dom tittade på oss som om det var dom som undrade vad vi gjorde där och inte tvärtom :) 
 
Hagbyte tills vi fått upp en tråd ut i ån, eftersom dom tydligen inte backar undan för lite vattenplask...
 
 
när rymlingarna var i tryggt förvar, var klockan 1 och dax att mellanlanda hemma för en kaffe och macka, för att dra vidare till nästa häst, Cha Cha skulle ju ha medicin och jag skulle luncha hästarna där idag... Idag kunde jag inte känna nån puls, kanske lite, lite om jag ansträngde mig hårt... och i detta fallet är ju det ett positivt tecken :) och så ville hon INTE ha sin medicin och var så där yvig som är så typiskt Cha Cha  :) bra tecken det med, i morgon slipper hon medicinen och så får vi se hur hon är på måndag utan medicin.. Bara att hålla tummarna att det funkar, annars har vi medicin för ytterligare 5 dagar...
 
 
 
fullt ös hela dan, en snabbis till dom andra pållarna och kolla läget igen...
 
kl 6 iväg till stan, hämta Victor och hans kompis Matilda och köra henne till trekanten, och ja där stannade Victor med, jaha bara att åka hem med bilen tom :) passade på att åka förbi gamla stallet och hälsa på Anna som jag såg var där, så blev en stund trevligt pratande oxå :)
 
ja, tur vi blev bjudna på mat idag för det vet jag inte när jag skulle hunnit fixa hehe :) Nu är vi i alla fall hemma, hängt en maskin tvätt och skulle duscha, men då fanns det inget vatten, blev snuvad på den duschen, får ta det i morgon.. läcka nånstans i gatan.. igen... 
 
Nu sitter vi på varsin soffa, Björn och jag, kanske kan verka lite konstigt, barnlediga som vi är och allt... men även Björn har haft en fullspäckad dag, så nu slappar vi nog bara och njuter lite av egentiden, och att få sträcka ut och bara vara en stund... 
 
 
 

fångnyttigt

visste ni att om man ställer hästens hovar i vatten i några timmar i det akuta skedet, så kan man mildra fångförloppet och i vissa fall till och med häva inflammationen :0
så har man tillgång till en bäck eller vattendrag är det bara att uttnyttja det medan man inväntar veterinären :)

Nu har hovslagaren gjort sitt

Veterinären har gjort sitt och nu var det dax för hovslagaren att se till hovarna och se hur det var ställt med dom... innan verkningen såg han inga tecken på fång alls, och Cha Cha stod still och verkade inte ha ont när han verkade henne..
 
Men en liten blödning i sulan fanns det, mer fram än bak, han tyckte inte det, så här långt såg ut att vara någon fara och han såg henne när hon gick och hon varken går eller står som någon fånghäst, utan går på bra... däremot tittade han på hennes djupa mittstrålfåror och behandlade dom med nåt uttorkande, som skulle hjälpa till att dra ihop klyftan och stärka hornet.. tänka att jag har aldrig tänkt på det förut och ingen hovslagare har nämt det förut heller... men ja, är ju bra att man vet, för det kan komma sten och grus in där som kan göra ont oxå... ja, alltid lär man sig nåt nytt :)
 
så ja, so far, so good... Nu avvaktar vi till måndag då har hon varit utan medicin en dag och så får vi se hur det går...
 
Titti, Cha Chas hagkompis
En gammal bild på Cha Cha med lilla Klara på ryggen :) 

härlig dag med Victor

Idag har diagnosutredningen dragits igång, efter " bara" 1,5 år, inte så snabba här nere på bup inte.. Men nu ska det förhoppningsvis gå fort, 6 tider för utredning på 2 veckor..
 
Idag började det då med ett besök hos sjukgymnasten för de motoriskatesterna, VIctor gjorde det han skulle och det gick bra :) får se resultaten vid senare tillfälle, sammanställningar och så först..
 
Sen åkte vi in till stan och tog en heldag ihop, inte så ofta vi gör det, för det funkar för det mesta inte så bra, men det gjorde det idag. Åkte till new Yorker och tänkte han skulle behöva ha lite shorts och t-shirtws och så inför sommaren, vi kom ut ur affären med... en keps... självklart, han tyckte ju inte han behövde nåt, men en keps kan man alltid behöva en extra :)  gjorde ju inte så mycket för han hade fått några t-shirts och ett par shorts tidigare idag :) och jag får handla en annan dag istället :) 
 
Se n ville han klippa sig så då gjorde vi det med, så fin blev han, och väldigt passande när han ska på barndop i morgon..
 
strosade runt lite på stan utan nåt direkt mål och trivdes riktigt bra i varandras sällskap.. När Björn slutat jobbet åt vi tillsammans på tai silk och sen bestämde sig Victor att åka till sin pappa, när han ändå var i stan och det är ju med honom han ska på barndop i morgon, så det passade väl bra..
 
Som sagt en riktigt härlig, avslappnad och lyckad mor och son dag :)
 

loppan tur

blev en ridtur på bonsan idag, riktigt skönt var det, och Elin var med och red loppan :-) första gången utan att någon höll i ute.. gick riktigt bra, hon är mer orädd än vad bonny är, hon känns trygg i sig själv :-)

nu kan vi nog se henne som inriden, nu ska det bara befästas och förfinas.. nån vecka till sen blir det lite semester för båda i några veckor sånär som på en och annan skogstur...







tar mig en lugn dag idag

Nu börjar jag känna att jag landat lite ialla utsvävningar som varit, hann till och med med lite soffhäng igår kväll med Björn och Victor innan ögonen ramlade ihop, riktigt skönt :) 
 
Idag överlåter jag medicinering och översyn av lilla Cha Cha till Birgitta, hon verkade ganska ok i går, och i morgon kommer hovslagaren, så får vi se vad han har att säga, känns lite som det är det man väntar på nu..
 
En tur till Helen och hämta dom andra 2 vinbärsbuskarna och en sväng till stallet och Bonny och Loppan blir det under dan, men bortsett från det tänker jag bara vara hemma och göra det jag känner för idag, unna mig en tyst och lugn dag, kanske till och med vila en stund ;)
 
Men först ska jag virka färdigt Loppans mössa :) ska försöka mig på att virka öron på den med hehe, se hur det går :) 

vinbär

idag har jag varit hos en arbetskamrat till mig, Helen, hon hade vinbärsbuskar som hon ville bli av med, så dom tackade jag gärna ja till, 4 buskar hade hon, men vi konstaterade snabbt att alla 4 inte skulle få plats i bilen.. 2 buskar grävde vi upp, dom andra 2 tar vi i morgon :-)

När Björn kom hem från jobbet gick gick vi ut och grävde ner dom, det blev jättefint, sakta men säkert börjar det nu bli ordning i den delen av trädgården som ska bli köksträdgård.. drömmer fortfarande om mitt lilla växthus längst nere vid den stora stenen ;-)



klara har varit med mig hela eftermiddagen så hon hjälpte till att gräva och vattna när buskarna kom på plats :-)






hektiska dagar

Nu är jag trött, efter 2 rätt hektiska dagar, igår satt jag i bilen och körde i stort sett hela dan... började resan kl 06.10 och hämtade Elin sen bar det iväg att hämta transport och en lång resa för att hämta Cha Cha.. kom fram strax efter 11.. och där stod hon, det lilla yrvädret :) lite rundare över ryggen annars var hon sig precis lik, lika yvig och envis och ville bara ut :) det var härligt att se henne igen...
Det blev en bra stund med massa pratande, ja sådär som det blir när man inte setts på länge och Cha Cha som nu inte var riktigt hundra men stabilare ändå... 
 
sen var det dax att lasta och börja hemresan... jag hade faktiskt ett kort ögonblick av tveksamhet innan vi lastade, men när vi kört en timme och vi stannade och tittade till henne och såg 2 små pigga ögon när vi öppnade transporten så kändes det som att det nog var rätt beslut ändå att försöka ge henne en andra chans till livet,..
 
När vi kom fram och hon klev av transporten, blev vi nog alla positivt överaskade över hur pigg hon verkade ändå efter resan... tog in henne till sin nya kompis och den lilla hage hon nu ska få en chans att återhämta sig i :) 
 
 
dagen idag, måndag, så var det första jag gjorde idag var att få tag på en väl utbildad hovslagare, och ja, här är det ju kö till våra hovslagare så det är bara att hålla ut till på torsdag då jag som tidigast lyckades få en tid..
 
veterinären skulle ju ringas till oxå, börjar att ringa veterinärstationen där jag bemöts av en veterinär som säger att efter 12 dagars behandling av butta så borde hästen vara frisk, och gav väldigt lite hopp, och ja då vart man ju lite modfälld när jag begav mig till stallet..
 
medicin och filmjölk blev då  Cha Chas "frukost" :) gick rätt bra att få i henne filmjölken även om både birgitta och jag var fulla med filmjölk oxå :) Cha Cha fortfarande vid gott mod även denna morgonen..
 
efter lite prat med Birgitta och en signal till kliniken (atg) så kändes det lite bättre, en vecka var för kort tid sa dom där, detta kan ta upp till ett halvår... modet lite tillbaka.. men dom tyckte vi skulle komma in med henne eller ta ut en veterinär, så vi valde det sistnämnda..
 
veterinären som kom ut, tyckte hon gick fint och avslappnat, men har lite fångpuls, hon reagerade inte jättemycket när han använde visitertången och klämde på hovarna... 
 
Han skrev ut finadyne, och det ska vi testa i 5 dagar, och så hovslagare ut och ta av lite på tårna eller lägga tryckavlastande beslag, får se vad hovis säger...
 
han gav henne hopp och tyckte att hon var en mycket vacker liten häst väl värd en chans, så nu känns det att vi gjorde rätt :)
 
Nu börjar vi med finadyne, tar ut hovis och avvaktar dom 10 dagarna som medicinen räcker till, ja 5 dagar och sen paus 1 till 2 dygn för att se om hon fortfarande är öm, och 5 dagar till med medicin om det behövs... ja, sen får vi helt enkelt se hur det går... 
 
   
nästan det första hon gjorde när hon kom var att rulla sig :) 
 
 

luvan var perfekt

japp, luvan passade :) nu ska jag bara bestämma om jag ska sätta öron på eller inte, och fästa lite trådar :) 
 
 
 
blir att göra flera :) 
 
 

virkat en flughuva

fick för mig jag skulle virka en flughuva till bonny, blev ganska nöjd, nu ska vi bara se om den passar med och sy på öron :-)




ledig lördag

så ovanligt det känns att vara ledig den här helgen, men så skönt, nu ska jag vara ledig i 10 dagar..
 
Idag blir det grillfest hos mamma och pappa och en sväng till Borgholms cruising... ska bli väldigt trevligt :) 
 
 
men sent får det inte bli, för kl 6.00 i morgon bitti ska vi åka och hämta lilla Cha Cha :) 

mys

igår fick jag och Björn en kväll för oss själva, inte jätteofta det händer, så då får man passa på att njuta lite av det .. jag jobbade ju till halv 8, så kvällen blev inte så lång, men ändå :) lagade lite gott och tog till och med varsin cider, ett avsnitt av arrow, sen var vi lagom trötta :)

Cha Cha får en andra chans

jissus vilka dagar med huvudbry det har varit, funderat hur man ska kunna hjälpa den lilla sessan att få lite tid till, tur man har goa vännerså nu ska hon få en andra chans... Det finns ju ingenting som säger att det kommer gå vägen, men är ju värt ett försök i alla fall.. så jag tar över henne igen...
 
Under sommaren ska hon få står tillsammans med en annan lite fångbenägen dam, så hon får sällskap och fina förutsättningar att det ska gå bra... Där ska hon stå under sommaren och så får vi se hur det går... 
 
Så på söndag ska hon hämtas...
 
Sessan ska få komma hem igen :) 
 
 
 
 
 

Grattis Kim till körkortet

teoriskrivning för en vecka sen, uppkörning idag och han klarade det galant :) Vad härligt för han, och vilken frihet, undrar när han tänker åka buss nästa gång ;) bil har han ju det med :)
 
GRATTIS KIM :D
 
 
 
 

sorgliga besked

Igår fick jag ett sms från familjen som köpte vår lilla welshmaountainsto för några år sen... Hon har fått fång och ska avlivas.. Hon har ju haft fång vid några tillfällen i sitt liv, men hon har alltid piggat på sig och varit envis, nu har hon haft det 2 gånger under kort tid, familjen har försökt hitta en annan lösning, nån som skulle behöva sällskap till en annan fånghäst tex, men det är svårt att hitta någon som kan och vill ge en häst med fång en plats och tid..
 
så om inget mirakel sker så ska hon få somna in på torsdag... hjärtat blöder och bakom ögonlocken lurar tårarna, och längst in i hjärtat hoppas jag ändå att det där miraklet sker, att denna underbara ponny fick några år till, hon är ändock "bara" 17 år... samtidigt vill jag ju inte att hon ska lida... 
 
lilla, underbara Cha Cha....
 

auktion

hamnade av en slump på aktion idag, så himla spännande, varför åker man inte på det oftare+ Är ju verkligen jättekul, och vilka fynd man kan göra.. och blir förvånad över vilka saker folk lägger ner massor med pengar på... men alla har vi olika smak och tur är väl det... det roligaste är ju alla möbler som man får för nästan ingenting... jo, det får nog bli ett och annat auktionbesök i sommar :)

ridtur

hästarna var lite nippriga idag igen, träffade på dom övriga tjejerna i stallet ikväll med, och deras hästar var även dom lite på tårna.. kanske betesläppet och allt fint gott gräs stigit dom i huvet, överskottsenergi ligger dom inne med iaf... japp, bara att motionera dom mera :-)

idag var både Linn och Elin med, så vi tog båda hästarna med på en skogsrunda.. Elin red först bonny, tills hon varvade ber lite sen tog Linn över och Elin hoppade upp på loppan, sen tog dom en liten runda i skogen, jag fick hålla i linan, vågar inte släppa loppan helt ännu... och dom skrittade på och jag blev helt slut.. jag vill oxå rida nu;-) känns som det var längesen jag gjorde det nu.. ja. ja jag tycker ju det är kul att tjejerna följer med :-)

såg så mysigt ut när dom sista biten red sida vid sida, och jag ville så gärna ta ett kort, men det var svårt ifrån den positionen jag hade blivit tilldelad. lyckades få ett par bakifrånbilder på Elin och loppan sista biten innan vi var i stallet igen i alla fall :-)








rikshospitalets slankediet innehåll

så här ser dieten ut:
 

FRUKOSTLUNCHMIDDAG
1:a
dagen
½ grapefrukt
1 rostad brödskiva
2 tsk jordnötssmör
½ kopp tonfisk
1 rostad brödskiva
2 skivor kött (85 g) 
1 kopp gröna bönor
1 kopp rödbetor
1 litet rivet äpple
1 kopp vaniljglass
2:a
dagen
1 hårdkokt ägg
1 rostad brödskiva 
½ banan
1 kopp keso 
5 st salta kex
2 korvar i bröd
1 kopp brokolli
½ kopp morötter
½ banan
½ kopp vaniljglass
3:e
dagen
1 hårdkokt ägg
1 rostad brödskiva
5 små skivor cheddarost 
5 st salta kex 
1 litet äpple
1 kopp tonfisk 
1 kopp rödbetor
1 kopp blomkål
½ honungsmelon
½ kopp vaniljglass



Dieten fungerar med hjälp av en kemisk process. Den får inte varieras eller ersättas med något annat i kostplanen.
VIKTIGT: 
Inga mellanmål
Kaffe, te och vaten får drickas till och mellan måltiderna.

Salt och peppar får användas, men inga andra kryddor. När exakta mängder inte är angivna gäller sunt förnuft.

Denna diet pågår i tre dagar. På dessa tre dagar kan man gå ner 2-5 kg.

Efter 3 dagars diet äter man normalt igen - MEN INTE MYCKET!

Efter 4 dagars normal mat startar man 3 dagarsdiet igen. På en månad kan man gå ner 6-20 kg.

 


diet avslutad

3 dagars dieten är nu avslutad och vågen visade 70,7 = 2,1 kg ner.. känns helt ok, men jag tror inte att man kan hålla den nere, om man inte tänker sig för vad och hur man fortsätter äta, kändes ändå som en helt ok diet, 3 dagar är inte så svårt att klara av, man hinner lixom inte tröttna på den... man kan fortsätta med den här dieten men man ska äta vanligt i 4 dagar innan man börjar med den igen... 
 
kommer jag testa detta igen? jag vet inte, visst vill jag gå ner i vikt, några kilo i alla fall, men kansek är inte det på det här sättet man ska göra det, utan mer på sunt förnuft och motion, tänka lite på vad man stoppar i sig i stället... Men är inte helt emot dieten heller, kändes som ett bra sätt att tappa några snabba kilon, kanske nåt att ta till om man märker att man plötsligt börjar gå upp och vill hamna på rätt vikt igen, eller bara vill börja komma in på en lättare diet... den stora skillnaden för mig var att jag inte hade nåt sötsug, det försvann ganska fort, och det är ju positivt :) 

dörrbyte

Den lediga dagen igår tillbringade sambon med att byta ytterdörren, så länge vi pratat om att vi behöver byta den så blev det äntligen gjort :) 
 
En liten miss i planeringen var att vi hade tänkt använda det gamla låset, för det är inte så mpnga år sen vi bytte det, men då passade inte det.. så det blir att införskaffa ett nytt snarast :) 
 
men nu är i alla fall dörren på plats men det återstår en del målningsarbete av dörrfodren..
 
gamla ytterdörren med karm
 
nya dörren på plats :) 

stressade hästar

Elin med till stallet idag igen, hon har kommit igång ordentligt, det tycker jag är kul och ser fram emot att kunna ta tidturer tillsammans snart..
idag har hon ridit loppan i paddocken, övat på halt, höger och vänster, och det går väldigt bra, än så länge har jag dom i lina, men är en tidsfråga innan vi kan ta bort den :-)

bonny fick ett pass i paddocken hon med, något stressad, vi släppte dom på bete häromdan och när jag tog tjejerna ur hagen idag så fick grabbarna fnatt, och tjejerna stressade upp sig, ett väldans gnäggande åt alla håll, till och med loppan blev orolig inne bär vi tagit ut bonny så fick släppa ut henne...

aja, allt kan inte funka perfekt varje dag, ät ju levande varelser vi har att göra med :-) bara hoppas att det blir lugnare i morgon :-)

Warm bodies

laddar för en kväll på bio med sambon, är inte så ofta man kommer iväg och gör nåt på tu man hand, så nu tänkte vi att vi skulle passa på... Victor är och underhåller storasyster Elin sålänge :)
 

WARM BODIES

Romantik, Thriller, Komedi 1 timme 38 minuter

R är en ung man i en existentiell kris - han är en zombie. Han hasar sig genom ett Amerika förstört av krig och social kollaps. Hans själlösa hunger efter sina odöda kamrater är stor, men han längtar också efter något mer än blod och hjärna.

 

Låter väl lagom underhållande :) 


dag 3

idag har jag var it lite mer sugen på nåt gott, och jag jobbade lite extra idag och på jobbet fanns det både kakor och muffins och ett besök på max, så lite prövad kände jag mig allt :) men det gick,ändå... spännande att se om det gett nåt resultat i morgon på vågen :) då ska jag presentera hela innehållet i dieten här med :)

dag 2

då var andra dagen till ända, och det har gått ganska bra :) var rätt hungrig på eftermiddan, så "fuskade" och åt en halv banan, som egentligen skulle ätits tillsammans med middan ;) men det går rätt så bra och blodsockerhalten håller sig helt ok :) 

betessläpp

hästarna släppta på bete idag
Nu är det vååår :) 
 
varit och inspekterat den tillgång till bete som finns och det lär inte gå nån nöd på pållarna :) 
 
 
 
 
 
 
mys :) 
 

lyssna på doktorn

Jag har haft/har en liten down period, lite konstiga symtom, känner mig inte helt pigg men inte heller sjuk, tappat lite gnista, vill göra massor, men orkar och vill ändå inte, rastlös och en aning negativ.. Detta är inte jag riktigt van vid, då jag för det mesta är ganska positiv och försöker se lösningar på det mesta, och inte oroa mig så mycket..

Eftersom jag haft lite diffusa sjukdomssymtom som förhöjd temp, huvudvärk, rastlöshet, och sover dåligt och svettas, gick jag till doktorn.. kändes ju som det kanske är lite tidigt att hamna i klimakteriet :P ja, ja.. det tyckte doktorn med.. tog ett prov för att utesluta kroppslig sjukdom..

Men doktorn trodde att det helt enkelt berodde på att allt är lugnt runt mig nu, alla mina barn reder sig bra, och livet flyter på, och jag inte är så väldigt behövd som jag varit alltid.. med möten, skola, och alla andra livserfarenheter som bara avlöst av varandra (kanske jag berättar min historia nån gång i framtiden)

Hon tyckte jag skulle skaffa en hobby, ha lite egentid, har du ingen trädgård säger hon, jodå, jag har trädgård, hus med massor att göra, 2 hästar, lediga förmiddagar.. alltså både hobby och egentid så det räcker och blir över... hehe, ja, varva ner, vilja mycket är ju bra, men ta en sak i taget, skriv en lista och skit i resten, ta det du inte hinner en annan dag.. så kloka råd och så medveten jag är om detta...

men jag ska försöka lyssna, göra lista, njuta av dagen, får väl uppfostra mig själv till andra tankar..spendera lite egentid ihop med sambon, på tu man hand.. För även om allt flyter just nu, så är jag mamma, och mamma behövs, inte bara i nöden... och det är underbart att få njuta ihop med dom älskade barnen...

mobil parcour och skatepark

En snabb tur till stallet blev det ikväll igen med Elin och Klara och plåstra om Bonny.. Sen gick vi allihopa, Elin med sina barn Klara och Pontus och så Victor, Kim och Linn, ner till den mobila parcour och skateparken, var riktigt roligt, inte så ofta jag umgås på det viset med alla mina barn och barnbarn på samma gång :) var riktigt roligt och så skönt när man kan utnyttja dagen utomhus lite längre med :) 
 
smart ide det där med parken, en månad ska den få vara tillgänglig innan den ska vidare och roa andra barn.. parcourställningar, skateramp, klättervägg och ett mobilt gym :) fanns att göra för allihopa :) 
 
 
 
 
 
 




skadad pålle

förmiddagens tänkta ridtur fick bli inställd idag, för när jag kom till stallet hade bonsan lyckats skada sig på bogen, inte så stort, men lite djupt, och ja, man är ju som man är när det blir skador, så jag ringde och rådfragde veterinär.. Han trodde dock inte det var nån större fara och att det skulle läka ut av sig självt, och att man nog kunde rida ändå.. nja, men en promenad fick det bli i alla fall, så fick hon beta lite gott gräs på vägen och matte fick en raskt promenad hon med, försöka hänga med Bonnys stora steg ;) 
 
Loppan och jag fortsätter öva på longeringen, var lite jobbigt idag, torrt och dammigt i paddocken och väldigt mycket flugfän, men Loppan kämpade på ändå.. lyckades få runt henne i båda varven, även om volten inte är så rund och stor ännu.. Men hon har blivit så lugn och harmonisk, skönt :) 
 
 
när jag ändå hade veterinären på tråden passade jag på att boka tid för vaccinering av damerna :) 

lunch dag 1

japp gick jättebra att klara sig mellan frukost och lunch, hela förmiddan i stallet så det tog upp den mesta tiden och tankarna, 2 timmar sen jag åt lunch och nu börjar jag bli sugen, inte direkt hungrig, men lite sugen på nåt gott :) nu väntar jag på middag ;)

frukost dag 1

Intagen... te, utan nåt i, 1 rostmacka, en halv grapefrukt och 2 tsk jordnötssmör... so far, so good :) ställde mig på vågen på morgonen med så jag har en startvikt :) 72,8 kg 

rikshospitalets slankediet

med start i morgon bitti ska jag för första gången någonsin testa en kortdiet :) jag har tränat och testat lite olika kostalternativ, men aldrig direkt bantat förut. Ser inte heller detta som nån form av bantning, även om det egentligen är det, utan mer som en test, ja, att ha gjort det lixom, tappa några kilon behöver jag ju, men har gjort det innan med hjälp av träning och kost..
 
denna dieten är en kortvarig variant, enbart 3 dagar och man får äta i alla fall.. såna där dieter där man ska dricka och blanda pulver är inte min grej...
 
får väl se om jag klarar det ;) ska bli lite spännande :) 

underbara vår

så härligt väder Vi haft idag, strålande sol, och varmt, nästan lite försommarkänsla :-)
sista jobbpasset gjort så nu lite ledig, dock inte en hel ledig vecka då jag ska hoppa in lite extra och bytt lite pass, läkarbesök, skolmöte och besiktning ska klämmas in i veckan med :-)

denna dagen har jag njutit i alla fall, fixat altanen så det går att sitta där, resulterade i att vi intog maten ute idag :-)
jordförbättrat och planterat lite i kökslandet, lämnat ett barn och hämtat hem nästa, känner mig nöjd :-)




bloggdesign

alltså, shit när man ser på min blogg... skulle verkligen vilja ha en annan typ av design.. syns att jag inte är så duktig på det här hehe.... EEELLLIINN, kan du fixa ;)

Trec

varit på öland och tittat på Trectävling idag, såg dock bara en liten snutt, är ju 3 olika moment och det tar ju sin lilla tid, men ska ta mig tid attsöka upp en sån tävling till och åka och titta på... kanske man kan prova att va med med Bonny eller Loppan nästa år, eller båda ;)

Är en typ av tävling som ska passa oss "hobbyryttare" med orientering, gångartstest och en liten hinderbana, med olika typer av hinder som man kan stöta på i naturen, alltså inte bara hoppa hinder, utan gå över en bro, genom vatten, ta sig genom trängre utrymmen osv..

hade var it lite kul att testa på, om jag nu vågar, har ju aldrig varit nån direkt tävlingsmänniska ;)

fredag igen

äntligen fredag och dom flesta laddar för helg och slapp, njuta av solen kanske :)

jag laddar för 13 timmar jobb, och ett jobbdygn i helgen :)

trevlig helg :)

årets första glass

intagen på glassiären i karlskrona.. rekommenderar ett besök dit om du vill ha massor med glass till en skaplig peng.. min glass hette glassiären special båtglass. den innehåller 3 olika smaker kulglass, mjukglass, grädde, strössel och toppning, helt klart en glass för den som har svårt att välja. man får ju allt och den var väldigt mättande :-)








vårtrötta hästar

En tur till stallet med Elin idag igen, hanns det med innan jobbet idag.. Elin red Bonny, och jag longerade Loppan för första gången idag, gick helt ok..
 
Bonny fick ett lite tuffare pass med mycket böjningar och mer trav, har ju gått väldigt långsamt fram med henne, hon behöver ju tid att muskla sig :) men nu kan man börja se en antydning till lite muskler, men långt kvar innan hon är i full form :) 
 
Dom var riktigt vårtrötta idag :)
 
 
 
 
Nya mjuka grimmor i glada färger är oxå införskaffade, med matchande flyweils (stavning?) så nu är dom laddade för kampen mot flugfäna som är på ingång nu :) 
 
 

Fullt ös och stulen mobil

Då var valborg och första maj överför i år, ja, jag jobbade ju båda dagarna, men hade det ganska trevligt ändå, fick möjlighet att få gå hem lite tidigare på valborg, vilket var tacksamt eftersom jag skulle in till stan och hämta Victor som var på fullt ös, ett riktigt bra evenemang, håller en hel del ungdomar borta från parken och alkoholen och drogerna.. 1600 ungdomar var det på fullt ös i år, 400 fler än förra året, helt galet bra :) 20 kr i inträde och massor med roliga aktiviteter, klätterväggar, hinderbanor, gocart, simhallen, och massa mer :)
 http://www.youtube.com/watch?v=Dt7Yp68YnBA&feature=youtu.be
 
 
Men med så många tonåringar på en och samma plats så var oxå tjuven framme. Victor blev av med sin mobil och alla sina pengar :( så tråkigt med mobilen, han har lyckats ha den (Iphone 4) i ett och halvt år, och den var som ny, aldrig ens varit inne på lagning... och massor med musik och bilder som han blev av med, ja privata saker... Att inte folk kan låta bli!!
 
Det är  i alla fall polisanmält, kort och telefon är spärrat, så den som har telefonen kan inte heller få glädje av den.. Alltid nåt.. Bra att veta är att det finns en tjänst i telefonen, Iphones, som heter "hitta min Iphone" kan helt klart vara värd att aktivera för er som ionte blivit av med sin telefon än, tyvärr visste vi inte det utan var polisen som upplyste om detta :/ 
 
hämtning av Victor och hans kusin Sebastian, kl 12 då det var slut, sen sov Victor över hos Basse, så blev att åka hem utan barn i alla fall.. men skönt när man hämtar och kör dom, så man vet var dom är och kommer tryggt i säng :) 
 
 

RSS 2.0