hopp om liv

fullt upp med hästar har det varit sen i söndags när cha cha och bonny kom hem, både veterinärbesök och igår var hovslagaren här.. jösses vad det är svårt att få tag i ne bra hovslagare här nere där jag bor... och tydligen så håller reglerna på att ändras så det kommer vara många som slutar efter årsskiftet.. Nu har vi i alla fall fått tag på en som jag tenderar att hålla hårt i :) 
 
Bonny blev skodd, Loppan och Cha cha verkade... och det var ju lite idag det gällde, med Cha Cha för att se i vilket skick hennes hovar var i efter fånganfallet i våras.. och ja, det ser skapligt bra ut, det finns hopp om liv, och det är det viktigaste :) och jag kan andas ut lite.. Nu ska vi bara se till att hon inte får nåt återfall, nästa orosmoment ;) hagen hon går i nu är ju inte helt fri från grässtrån, men det är ju väldigt lite och mest ogräs, men man kan aldrig vara nog säker... jag hoppas hon klarar omställningen..
 
Loppan är på väg igång igen och så även Bonny, Elin och jag tog en härlig skrittur på förmiddan idag :) var mysigt att komma ut med bonsan igen, var så längesen nu :)
Cha Cha har lite vila igen, men bara några dagar så hon får vänja in sig i verkningen bara, på fredag blir det lite tömkörning igen :) 

tömkörning

blev en promenad ned Cha Cha och Björn ikväll, skönt får oss alla 3, Cha Cha gick på med energiska steg, tror hon tyckte det var lite kul att komma ut .. hon är pigg och go,.. Veterinären tittade lite på henne angående fånget idag och det var ingen fara med det, hoppas nu hennes hovar ser fina ut, Hovis kommer ju ut och ska verka imorgon, hoppas blödningarna har läkt, håll tummarna! :-) det är ju det som avgör lite om vi kan kalla henne frisk eller inte nu,.


hon njöt i alla fall i stora drag på vår lilla promenad ikväll :-) och det gjorde jag med, ser fram emot att få sätta igång henne lite och hoppas på möjligheten att få henne framför en vagn :-)





veterinärbesök

idag var det dax för återbesök för att se om loppan blivit nåt bättre i sin rygg,.. och ja, det hade hon,:-) lite kvar i vänster bog så lite mer ström fick hon där.. nu är det dax för henne att börja få komma ut lite igen, det tror jag både loppan och Elin kommer uppskatta :-) och så skönt att behandlingen gav resultat :-)




passade på att gå igenom tänderna på Cha Cha och bonny oxå, och det var välbehövligt, båda hade lite hakar som behövde filas ner,... bonny har dessutom tappat en kindtand, vilket gör att tanden i underkäken som nu inte har nån tand att fila ner sig mot lixom, växer helt fritt, detta har gjort att hon kan ha haft lite bekymmer med tuggandet av sin mat, vilket i sin tur kan ha bidragit till att hon är lite svår att få hull på,... så det var ju skönt att få det gjort, och jag fick lära mig nytt,... :-)



ny tid är bokad till både bonny och Cha Cha. då ska deras ryggar gås igenom, hade ingen aning om att det gick att göra nåt åt en svankig rygg, men ryggproblemet kan man ju ändå komma åt och kanske minska svanken på henne något :-) skönt sen oxå att veta att hästarna är fit for fight i sina kroppar :-)


hästarna samlade igen

idag har vi hämtat hem Cha Cha och bonny, riktigt skönt att ha dom alla samlade igen:-)
3 hästar nu, hur gick det till, skulle bara ha en och mysa med i skogen, men ödet ville annat, så nu är dom här Alla 3 och jag stormtrivs :-)

dagen idag så blev det ju då att få till en hage till Cha Cha, oj, oj, Vi engagerade nog hela gården :-P det sattes upp staket och klipptes sly och röjsågen gjorde sitt :-) tack alla gör hjälpen :-) härligt när man kan ha ett gott samarbete :-)

eftersom Cha cha ska stå på stall så fick även loppan gå in i natt, var lite osäker på hur det skulle gå, för loppan har ju verkligen visat att hon inte gärna vill stå i box, men hon fattade tycke för Cha Cha så hon stod så lugnt och fint i boxen bredvid henne :-)
bonny dock visade både nya Cha och loppan att nu är det hon som bestämmer haha, ja, Lilla bonsan, hon vill väl ha kladden för sig själv ;-) så det får hon,. dom får fortsätta gå på lösdriften i vinter,.. ja vi får se om planen håller i sig eller om vi får ändra lite eftersom :-)

uppstallning = Inga fler sovmorgnar upp kl 6 måndag till söndag :-) ja, det ska nog gå:-)






Cha Cha och loppan kompisar direkt :-)










dax att göra kväller :-)

rivstart efter semester

då var jobb och skola i full gång.. jag började med att jobba dubbelpass både måndag och tisdag då det behödes lite extra personal på särskolan.. kul att komma in och jobba lite där, var ju så längesen jag var inne på skolan och jobbade.. eftermiddagarna och heladan igår tillbringades på mitt ordinarie jobb, idag jobbar jag "bara" eftermiddag, till 22, så då fick jag en ledig förmiddag.. skönt, men än har jag inte fått så mycket gjort..
 
ska väl ta tag i lite tvätt, slänga in i maskinen, hänga och vika, ja ni vet, dom vanliga tvättrutinerna ;) damma och plocka lite ordning tänkte jag hinna med oxå... 
 
Victor har börjat skolan denna veckan med, han är ju hos sin pappa så har inte träffat han sen skolan började, men han verkar positiv när jag pratat med han i telefonen i alla fall :) i morgon bitt är det bup besök, då ska det bli återgivning av utredningen, spännande, nervöst, men oxå skönt så han kan få rätt hjällp och stöd inom de områden som han behöver..
Kim har oxå börjat, sista året på gymnasiet, hoppas det går lika bra för honom detta året som det gjort hittills.. 
Eftersom vi ordinare är tillbaka till jobbet så har Elins sommarvik tagit slut för i år, men ja, vi har redan bokat in henne igen, ;) vi behöver ju fortfarande någon som kan hoppa in när vi ska på möten och är sjuka :)
 
nehe, dax att tatag i tvätt och annat om jag ska hinna nåt innan jobbet börjar, är ju bara 3 timmar kvar :)
 
ta vara på dagen därute och ha det fint :) 

sakta rullar vardagen in

Nu börjar dom lata dagarna gå mot sitt slut och vardagen börjar sakta att rulla in i stugan..
I morgon börjar Kim jobba, en vecka innan det är dax för sista skolåret, till våren/försommaren nästa år tar han studenten :)
 
förberedande möte för Victor ska vi på på onsdag, så vi får veta mer exakt hur schemat för honom ska läggas upp.. Det vi hittills vet är att han får behålla praktiken 3 dagar i veckan och skola 2 dagar och att taxi är klart :) 
 
Kan verkligen säga att jag den här sommaren inte fått så mycket vettigt gjort i trädgården, odlat lite, rensat lite, men ingenting mer... Visst har man velat göra massa saker, men har lixom inte funnits nån ork..
 
Några långa härliga ridturer har det inte heller blivit, tror jag kommit på hästryggen 3 ggr på hela sommaren, anledningen till det har varit struliga bilar så jag har under perioder i sommar varit utan bil..
 
Men en underbar vecka i husvagnen fick vi i alla fall, riktigt skönt, gått på marknad och shoppat på börjes i tingsryd, inte helt fel det :) 
 
så man kan verkligen säga att jag har haft en riktig latsommar ;) myst och gottat sig i goda sällskap, njutit av värmen och badat mycket och haft långa sovmorgnar.. ja, det kallar jag redig semester ;) 
 
Så nu kan det nästan vara lite skönt att vardagen börjar ta vid, man kommer in i lite rutiner igen.. Jag tänkte tjuvstarta dom eller rättare sagt börja vänja mig in i dom igen redan den här veckan, genom att börja med att gå upp när Kim åker till jobbet, ha maten på bordet som vanligt kl 17 ;) till exempel.. men vi är ju fortfarande lediga, jag, Björn och Victor.. Tuva har vi här hos oss den här veckan oxå, och så kommer Klara och hälsar på oss i morgon med.. Elin jobbar sin sista dag i morgon..
 
Det har verkligen varit en underbar sommar, mycket sol och värme, precis som man vill ha :) 

stackars lilla Loppan

nu har veterinären varit och rättat till henne, stackarn, hon hade så ont i hela sin kropp så hon knappt orkade med sig själv ... så det blev behandling i 3 steg, först laser, sen microimpulser och till slut rätta till bäckenet, och det satt hårt på högra sidan.. inte konstigt att hon varit sur :-/




nu ska hon få vila 2 veckor sen kommer veterinären på återbesök, ..








Kattflickor

söker nya hem :-)








får inget gjort

I 2 dagar nu känns det som jaginte gjort nånting, kom hem från semestern i söndags, hann precis eller knappt hem förrän generatorn på min bil gick sönder, Kims bil har fått sin framruta spräckt, nån har kastat stora stenar på den :/ 
Vem ska betala det såhär i semestertider, händelsen är polisanmäld, en misstänkt är nämnd vid namn, men ändå gör polisen ingenting, dom kom inte ens ut, tar inte ens in den som är misstänkt och pratar med, ingenting!!
 
Ny ruta kostnad ca 7000kr :/ 
 
Så nu sitter vi här helt utan bil, skadad häst, behöver hämta hö.. ja, det blev lixom lite mycket, och hjärnan ballar ur lite och jag känner mig mentalt trött..
 
Jag vet såväl att på ett eller annat sätt så löser sig även detta, såklart, det är "bara" bilar, dom går att ersätta, men ändå, detta med bilas sopm lägger av känns som årets följetång, började ju redan i jannuari, så bilarna har ju blivit utbytta redan i år ;) 
 
ja, ja vi fick i alla fall tag på en generator så den ska Björn, Anders och pappa försöka trixa på plats och förhoppningsvis pussla ihop bilen igen.. 
 
tvättat har jag ju faktiskt gjort, och försöker pussla så att jag kan hjälpa Elin att komma till och från jobbet..
 
Kan säga att vi trots allt är lyckligt lottade med många vänner som erbjuder både skjuts och lån av bil och cykel, så vi kommer dit vi behöver :) vilket jag är evigt tacksam över <3
 
Har fått en del tips på olika fonder man kan försöka få hjälp ifrån till Kims ruta, bl a brottsofferfonden, så dit ska jag ringa idag och se vad dom säger.. fast jag tycker ju egentligen att den som gjort det ska betala, men det funkar ju inte alltid så :) 
 
Nu ska jag försöak lyfta på ändan och se om jag kan göra nåt vettigt här hemma, ja, för nu behöver jag ju inte gnälla att jag aldrig är hemma hehe :)
 
Ta vara på er där ute och var rädda om varandra :)
 
 

ont?

nu har loppan varit hemma från betet i 2 veckor, och fått bli ompysslad och komma in en stund varje dag :-) hennes beteende växlar lite från dag till dag, men hon verkar ha ont i sin kropp, frågan är ju vad som är fel, på torsdag kommer veterinären och tittar på henne så får vi se vad han säger.



en skada lyckades hon dra på sig med förra veckan, svullnade en del. men det läker fint i alla fall och svullnaden har nästan lagt sig helt. men såret är fortfarande öppet, och det är ju rötmånad nu, så lite läskigt är det med sår nu, men vi får hoppas det fortsätter läka fint. Veterinären får ta en kik på det oxå nr han ändå ska komma :-)




RSS 2.0