blä

Idag är det bara en sån där dag.. när man inte har lust att göra nånting, humöret är inte i topp, missnöjd med hur det ser ut, vill möblera om, vill göra ordning min köksträdgård, vill plantera, behöver avhärda plantor, behöver rensa rabatter, behöver vika tvätt, borde slänga in en maskin tvätt, borde tömma diskmaskinen, borde städa i Victors rum... Men ORKAR inte...
 
Ska jobba i eftermiddag, men är jag inte kanske lite förkyld, lite feber, eller annan anledning till att va hemma idag... Nej, bara att gå och jobba, några timmar kvar dock... 
 
hästarna, borde rida, blåser som attans ute, perfekt torkväder, borde verkligen ladda maskinen så jag hinner hänga ut lite tvätt... Elin ska med till stallet i dag, tur det, annars hade jag kanske inte masat mig dit heller... 
 
missnöjd, missnöjd, missnöjd.... vill ha ändring, vill ha fint, ja, men om jag bara gnäller, vem ska då göra nåt åt det?? hmm... skärpning nu ullis, skriv en liten lista på vad som är lämpligt att hinna med innan jobbet, lite vad jag borde göra och nåt jag skulle vilja göra, stryk när det är gjort... brukar funka när jag känner att det är lite mycket att ta tag i... 
 
ja men okej då... börjar med... 10 fikat ;) 
 
 
 
 

måndag igen

då var det måndag igen, möte och en snabbis till stallet avklarat och jag laddar för en arbetsvecka.. så här när man har semestern inom räckhåll börjar det kännas tufft att jobba till 22 varje dag, ja visst onsdag jobbar jag ju "bara " till 19.30 ;)

Dax att sätta lite fart så jag hinner göra lite nytta med innan det är dax att åka och jobba :)

Ha det gott :)

3 generationer på samma fest

var dock lite svårt att få till ett seriöst kort :-) men vi har kul i alla fall, jag, min son Kim och pappa/morfar Kent :-)








redo för cruising

trevlig ridtur på förmiddan, och nu laddar vi för lite cruisingkväll.. sista cruisingen i Nybro, så får passa på att ha extra kul ikväll :-) 3 generationer i samma bil :-
)





ingen kan älska som vi

äntligen hemma och ny dörr införskaffad :-) så att få den på plats blir söndagens nöje..

men nu tar vi fredagkväll, laddar med pizza, cider och en gammal goding att titta på. ingen kan älska som vi :-)

önskar er alla en skön inledning på helgen <3




The vampire diarys

har varit en lugn dag idag, sovit dåligt inatt pga magont och huvudvärk.. Eftersom jag inte känner mig helt kry, så har jag passat på att kolla på dom sista avsnitten som finns tillgängliga på swefilmer av the vampire diarys... mycket bra serie, men nu vill man ju se fortsättningen, är ju rätt spännande just nu :) 
 
När Björn kommer hem från jobbet ät tanken att vi ska åka till stan och hämta hem en ny ytterdörr, ska bli skönt att få den bytt :) jag hoppas vi tar oss ork att renovera hela hallen under våren/försommaren, men en ytterdörr är ju ett steg i den riktningen, sen behöver vi 4 nya innedörrar, 2 valv ska göras, målas, lägga golv... blir ett stort projekt, får se när vi fått allt klart, kan nog ta lite tid, är ju lite annat som bör göras med, som jobba, laga mat, städa och tvätta ;)  men nån gång ska det nog bli klart, sätter man bara igång så...
 
termometern visar visst på lite lätt feber, hmm, kanske kan det bli så att grabbarna får åka till stan utan mig eller så blir det ett piller och så åker jag med ändå ;) 
 

Bonnybilder

Elin hade ju kameran med till stallet igår, här är några bilder på Bonny
 
 
 
 
 
dax att åka till stallet :) 

Lugn och skön dag

idag har jag faktiskt tagit det ganska lugnt, hela förmiddan tillbringade jag hemma, plockat lite, planterat lite, tvättat lite... inte direkt överansträngt mig :) 
 
både Elin och lilla klar med till stallet idag, blev dock ingen ridining för det blåste som attans vid stallet... longerade Bonny lite och Loppan fick nöja sig med att bli lite ompysslad.. Elin hade med kameran så det blev en hel del fina biler, ska se om jag kan få över några till mig, hon är duktig på att ta fina kort :) 
 
Ikväll har vi varit och hämtat den älskade husvagnen :) så härligt, ser fram emot lite husvagnsliv i sommar igen, 3e sommaren nu med husvagn, och det är så avkopplande och härligt :) 
 
 
Lite sommarbilder från förra året :) 

ååh, hoppa!

Fick Elin med mig till stallet idag, så det blev ett par varv på loppans rygg i paddocken, idag studsade hon till ett par gånger, men inget stort :) hon fortsätter att gå framåt, sakta men säkert :) 
 
 
 
Efter Loppan fick Elin ta Bonny en sväng i paddocken med.. är kul att se emellanåt hur hon rör sig under ryttare, svårt att se allt när man sitter på ryggen själv, vi kräver ju inte så jättemycket av henne än, eftersom hon bara varit igång i några månader, men man kan ju testa lite olika saker och se hur det funkar... Idag fick hon gå över bommar på marken, Bonny blev väldigt tveksam första gången hon gick över dom, snubblade på bommarna, men efter ett par gånger så gick det bättre, och till slut travade hon fint över bommarna :)
 
Bara just för att, så lade vi upp bommarna på däckhöjd, för att se om hon hoppar, och nja, det gjorde hon inte, vägrade först och sen när hon väl tog sig över så hoppade hon INTE, blev höga benlyft och så petade hon till bommen med bakbenen... så ja, det blir nog att öva lite, inte för att hon behöver bli hopphäst, men ett och annat skutt i naturen bör vi kanske klara :) 
 
 
 
snyggaste hoppet ;P 

utvecklingsamtal

Idag har jag varit på utvecklingssamtal med min stora son, Kim, och det är alltid lika roligt.. Kim går andra året på hantverkslinjen, finsnickeri, och han får så mycket beröm, närvaro är näst intill 100 procent, endast några sena ankomster pga, förseningar med tåg och bussar vintertid, och en missad lektion, på HELA terminen... 
 
När Kim gick på högstadiet, så var det ett rent kaos ett tag, han började röka, blev kaxig och hade svårt med teoretiska ämnen, pga sina läs och skrivsvårigheter, mycket möten blev det, men sakta och säkert så har han utvecklats till en mycket trevlig ung man (och slutat röka redan till och med :) )
 
och det han missade på högstadiet tar han igen helt och fullt nu, han kämpar på och är riktigt duktig på det han gör och har bra betyg och fina vitsord från sina praktikplatser, och fantastiskt fina egengjorda saker :) 
 
stolt mamma <3
 
2 av kims skolprojekt :) 
 

sadel på

idag tog vi nästa steg i Loppans utbilding.. testade lägga på sadeln, ja jag vet det är verkligen omvänd ordning på inridningen här... jag hade ju tänkt vi skulle vara rationella och göra alla steg i rätt ordning, men efter allt tragglande på marken och ett tillfälle dök upp så testade vi med ryttare på, och det verkade ju passa donnan bra, så därför har det blivit lite avigt... Men det känns bra, hon testar inte ledarskapet lika mycket, eller ja nästan inte alls längre :) 
sadel var ju "a piece of cake" , endast lite frågande när jag spände sadelgjorden, men det gick snabbt över.. Gick till och med bra att gå en sväng med den på :) 
 
 
 
En barbackarunda och jobba lite enkla böjningar blev det för Bonsan, och ja, balans och sitsträning för mig, attans vilken taskig balans jag har när jag inte har nåt att sätta fötterna i, men nyttig träning :) det stod ju några hinder uppe med i paddocken, väldigt lågt, som man kan gå över, så jag täntke att hon kun de får gå över en gång, bara för att se om hon stannar eller bara trampar på... hon stannade.. men gick när jag manade på henne lite, och hoppar! inte högt, men tillräckligt för att jag  skulle hamna på sniskan hehe, men jag höll mig kvar i alla fall :) tur hon är snäll :P 
 
 

omvänd ordning

måndag och familjen iväg på jobb, praktik och skola, min ledighet har precis börjat.. Har räknat ut att jag har 3 arbetsveckor kvar,sen går jag på lite semester, en vecka semester = 3 veckor ledigt.. jag brukar alltid vilja ha en vecka ganska tidigt eftersom det brukar finnas så mycket att göra i trädgården, när man jobbar så mycket varannan vecka så blir det ju lite stilltje på hemmafronten när jag har jobbvecka, lite semester på försommaren så brukar jag hinna ikapp :) 
 
jag brukar alltid ta hästarna och stallet på morgnarna när jag är ledig, skönt att ha det avklarat och så har jag kvällen till förfogande för familjen :) 
 
Idag blir det lite omvänd ordning, tänkte vänta nån timme till innan jag drar mot hästarna, och ta hand om hemmet lite, tvättmaskin och diskmaskin jobbar på för fullt, dammsugning väntar.. dax att börja vänja småplantorna vid utelivet och fortsätta städningen av trädgården.. Ikväll ska jag iväg och ha en ljusdemo, var ett tag en nu så det ska bli riktigt kul :) sommarkatalogen har ju precis släppts och det är alltid kul att ge sig ut att dema när man har nytt att presentera :) ( jobbar lite extra som partylitekonsult) ett bra sätt att skaffa lite extra fickpengar :) 
 
nehe, nu ropar dammsugaren, dax att sätta fart :) 
 
 
 

trädgårdstädning och grillning

vilken härlig söndag, nu är den lediga veckan startad :-) krattat och påbörjat vårstädning av trädgården på förmiddan, fyllde trädgårdstunnan på ca en hakvtimme, tur dom tömmer den i morgon :-) man tycker inte art det är så skräpigt i trädgården, men när man börjar rensa i hörnen är det otroligt vad mycket man får fram :-)mm, bara att fortsätta i morgon..





på eftermiddagen kom Elin med sin lilla familj :-) hon har ju fyllt år så vi har firat henne lite idag, och hon ville bli bjuden på grillat så det fick det bli :-) årets första grillning avklarad, och gott var det. varmt och skönt så vi till och med kunde sitta ute och äta :-)



sen var det ju dax att smaka citronmarängpajen jag gjorde igår. och den fick ganska bra betyg :-) den var väldigt god och mäktig, så man blev ganska mätt på en bit :-) men den ska jag göra flera gånger, tack Helen för receptet :-)





lördag och ledigt för dom flesta

men inte för mig, jag har precis landat på jobbet för ett dygnspass, men sen har jag gjort mitt för den här veckan och en ledig vecka väntar :) 
 
eftersom min dotter har fyllt år så ska vi fira henne lite i morgon, med grillning, så fint väder beställes till i morgon :)
 
eftersom jag då har ett ganska fritt jobb och aktiviteter uppskattas så tänkte jag ge mig på att baka citronpaj till kalaset :) fick ett reecpt av min arbetskamrat Helen som jag tänkte prova.. citronpaj med maränglock, mmm, låter jättesmarrigt :) 
 
Ha nu en jätteskön lördag och passa på att njuta av vårens goda :) 
 

20+ och det kliar i trädgårdsfingrarna

Igår var det hela 20 grader här, underbart.. och med våren och värmen kommer ju suget efter att börja plantera vårblommor i stora fina och många krukor :) men eftgersom jag mer eller mindre tillbringar hela min vakna tid denna veckan på jobbet, så får det vänta till nästa vecka..
 
under tiden stillar jag mina planteringsbehov med att plantera och göra fina krukor på jobbet ;) 
 
Igår var vi på plantagen, och man blir ju alldeles sjuk av alla fina blommor och färgglada krukor, fina trädgårdsmöbler, ja, jag skulle lätt kunna ruinera mig i en sån här affär ;) 
 
Innan jag åkte och jobbade igår hann jag i alla fall med att sätta dom fröna jag pratade om, härligt, ska bli spännande och se om jag lyckas med kapkrusbären "physallis" hann oxå med att göra ordning och städa min hall, hade ju varit på loppis och fyndat en klädhängare, lite hatthyllaoch skoställ i ett lixom, se bild.. blev inte helt tokigt..
 
är så sugen på att måla om och lägga nytt golv i hallen, vill måla trappan vit, väggarna gråa, och en fondtapet i trappen... men det för mer sig en del merjobb, som byta ytterdörr och innerdörrar, valv.. ja helt plötsligt är det ett jätteprojekt, vi får se vad det blir : )
 ja, när våren kommer så brukar man vilja så väldigt mycket.. nu är det dax att packa åt victor som ska tillbringa helgen åt victor, senväntar jobb till kl 22..
 
ha en skön fredag :) 
 
  

underbar kväll

vilken iunderbar kväll det blev... min lilla Victor, ja jag vet 14 bast och längre än mig, men han är MIN minsting ;) har varit på ett helt underbart humör idag... han har till och med kramats lite, ja kanske inte låter så konstigt i era öron att kramas med sina barn, men han har AdHd och ömhetsbetygelser är inte riktigt hans grej.. så det gäller verkligen att passa på :) vi har skrattat, myst och det har varit helt suveränt, såna kvällar vill jag gärna ha fler av :) när björn och victor startade sina grabbtag då var det dax för mig att hålla sig lite undan dock, för ja, har inte riktigt muskler och ork för att brottas som grabbar gör :) 
 
Nu ligger den lilla i sängen och den stora står i duschen, och snart är det dax att sova, i morgon är en ny dag :) 

fröer, fröer, fröer

Då var ungefär hälften av denna jobbveckan gjord, idag är enda dagen då jag slutar "tidigt" redan vid 19.30 ;) 
så det blev lite kväll hemma innan det är dax för sängen.. När jag kom hem var huset tomt, Björn och Victor hade tagit en promenad för att handla hem lite frukostmat, så det blev en stund för mig själv, passade på att vika lite tvätt och plocka fram min lilla frölåda :)
 
 
Levererade lite av dom färdiga tomat och gurkplantorna idag, så det blev ju lite ledig plats i fönstret, så funderar på om jag skulle så en andra omgång.. har en del fröer i min låda, och bestämde mig för att så lite mer tagetes, tomatsorten "tumbling tom yellow", vinbärstomat, stockros och kapkrusbär.
 
 
Införskaffade en rootrainer till i år och det var en väldigt bra investering, 50 små plantor får man på en väldigt liten yta, passar mig prefekt då jag inte har så mycket yta att använda till mina planteringar :)
tänkte sätta 10 frön av varje sort.. kapkrusbär och stockros har jag inte provat förut, så det ska bli spännande att se hur det går :) tomatplantor brukar det bli en massa varje år, det är så roligt när man lyckas :) tycker jag börjar bli lite mer "modig" och inte tappa sugen när jag inte lyckas, för det händer alltid med nåt varje år men då har man sina gamla trotjänare och så vet man att man kommer att lyckas med nånting i alla fall 
 
 
så nu vet jag vad jag ska göra under min lediga förmiddag i morgon ;)

bakat igen

Vad mycket piggare man blir nu när det är ljusare på dygnet, mycket mer ork och vilja att göra saker, särskilt efter den här väldigt långa vintern vi har haft.. här där jag bor har vi haft snö i 5 månader! Nu äntligen verkar kung bore ha släppt taget och fru vår tar över :) 
 
böjade den här dagen med att baka tekakor, helt galet, men man skulle väl kinna säga att jag hamnat i lite av en bakningsperiod ;) dom senaste 3 veckorna, har jag bakat bullar, muffins, tårta, bröd och chokladbollar.. haha, ja, jag som aldrig bakar annars :) men rätt som det är händer det ;)
 
Har såklart hunnit med en sväng till stallet med och nu är det snart dax för lunch, och om nån timme väntar det jobb hela kvällen...
 
 
 den gamla bakmaskinen från slutet av 80 talet får jobba lite, men jag skulle gärna vilja ha en ny, en sån där ni vet, i fina färger, gärna en mintgrön eller en rosa :) 

framsteg :-)

ni vet den där känslan när man kämpat för nånting och så helt plötsligt så bara händer det.. den känslan fick jag
med loppan idag, hon gjorde helt plötsligt allt rätt, ja inte helt perfekt, men i alla fall ett stort framsteg... tränsande upp henne och sen gick vi mot paddocken helt utan att hon gick på tvären och voltade sig fram, utan rakt :-)

väl i paddocken fick jag idag gå på båda hennes sidor, hon har inte gillat att jag byter sida när jag leder henne, hon gjorde halt bredvid mig flera gånger utan att ta ett halvt varv så hon hamnar framför mig... framsteg helt enkelt :-D




kalas bilar och källarfranska

Det blev ett trevligt kalas för Isabelle igår som va väldigt nöjd med sina presenter, mycket pyssel blev det.. Basse och Victor, min son, drog ut nästan med en gång vi kom dit och kom tillbaka lagom till vi skulle åka, missade fika gjorde dom, men härligt ändå när tonåringarna drar sig ut... Min son är ju annars ganska stillasittande, och han är väldigt kraftig, så all rörelse man kan får honom till är ju bara bra.. 
 
Väl hemma igen så blev det till att ta hand om mer tvätt, hadej u hängt ut tvätten ute idag och den var torr! fantastiskt :)  så lyckades gfaktiskt få tvättstugan tom på smutstvätt, och ja, i det här huset är det en bedrift, det används mycket kläder här :) 
 
Björn, han har hållt på med sin bil hela helgen, hade ju varit ett snabbt byte av termostaten om inte en skruv tappat huvet, så helt plötsligt blir allt galet och ta mycket längre tid... Tur jag har en snäll pappa i såna lägen, var bara att åka och hämta hans bil... igen.. lämnade tillbaka den bara för nån vecka sen när jag väl köpt ny bil... men ska det krångla så ska det ordentligt :) 
 
Men trots sen kväll så hann jagfaktiskt sätta en plåt med källarfranska, så smidigt,bara att röra ner alla ingredienser, vila i kylen under natten och så grädda på morgonen, och så har man färska frukostbullar :) 
 
Mycket uppskattat :) här är receptet för detn som vill prova själv :)
 
Källarfranska
Bakas på Kvällen
 
  • 3dl kall mjölk            
  • !msk olja
  • 1/2 pkt jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Gör degen på kall mjöl. Rör ut jästen i mjölken och tillsätt oljan. Krydda med salt och arbetasedan ner vetemjölet, arbeta degen tills den är seg, man kan oxå ha i lite kli om man önskar..
  • Baka ut degen direkt. Rulla till längdet och skär dom i bullstorlek, ställ dom på snittytan på bakplåtspapper på plåt eller liten långpanna, ställ dom att jäsa i kylskåpet över natten.
  • Ta ut plåten och ställ den varmt. Sätt ugnen på 250 grader
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda genast när ungen är varm i 10 min
Färdigt :) 

tvätt och kalas

söndag och årets första riktiga vårdag verkar vara på g... 7+grader, solen skiner och det verkar hoppfullt för en fin dag.. tror bestämt att jag ska hänga ut min tvätt idag :)

I eftermiddag vankas det kalas, min brorsdotter Isabelle har fyllt 9 år :) hoppas nu bara dom får ordning på bilen så vi kan komma iväg, annars blir det till att vara hemma, och då får vi åka in en annan dag..
Önskar er alla därute i etern en riktigt skön söndag :)

kort

Har tillbringat kvällen med att göra ett kort som min mor beställt åt en väninna som ska fylla 60..  jag har inte gjort nåt kort på säkert 1 år så det tog lite tid innan jag kom igång, och när jag väl fått fram alla saker upptäckte jag att det saknades en hel del.. Kom på att Elin lånat en del saker för att göra kort hemma hos sig :) som det kan bli, men jag lyckades få ihop ett kort till slut i alla fall.. kände mig ändå ganska nöjd och det var ju faktiskt rätt kul :)
 
 
framsida och insida
 
 

bak och pyssel :)

Efter avslutad förmiddag i stallet blev det en fortsatt lugn och trevlig lördag.. har haft mitt barnbarn Klara här hela dan :) Alltid så kul när hon kommer, den lilla sprallfian :) Eftersom man blev lite fikasugen efter stallet så ställde jag och Klara oss och baka muffins, och så fikade vi allesammans efter det, vad fort en plåt muffins tar slut ;) kanske inte så konstigt när vi var 7 stycken vid fikabordet :) 
 
Sen blev det pyssel, min mor hade beställt ett kort till en väninna som ska fylla 60 år och då ville hon ha ett kort till henne, så hela köksbordet fullt med pysselprylar resten av kvällen :) Mitt i pysslandet kom Elin och det var dax för lilla Klara att åka hem, i morgon åker hon till sin pappa, syns igen om en vecka <3 
 
Björn han har fått hålla på med sin bil heeela dan, roligare kan man ju ha när man är ledig.. förstår ju att det inte är kul när man lixom "måste", och i morgon blir det fortsättning.. 
 
Men nu tar vi lördagkväll, en öl och sambotid :)
      

ridbanan

Idag hade jag Elin med till stallet, måste försöka få med henne ut lite, tänkte ju att hon får va den som rider in lilla Loppan, jag behövs ju på marken :) 
idag gick vi en sväng ner på ridbanan med henne upptränsad så det blev att träna lite höger och vänster och stopp, som avslutning så satt Elin upp, testade lite försiktiga tygeltag, gick över förväntan.. så mycket vi har traglat på marken och hon bara är motsträvig så känns det här med att ha ryttare på ryggen helt annorlunda, men än så är det ju väldigt nytt med..
 
passade även på att låta Elin rida ett litet lättare pass på ridbanan med Bonny, första gången hon fick prova på lite volter och öppna, hon är ju ännu inte så musklad och bara i början på sin igångsättning så kraven är ju ganska låga på henne än så länge... Men det är kul att se hur hon rör sig, är ju svårt att se när man rider själv :) 
 
Är så skönt att snön nästan är borta nu, även om paddocken fortfarande är tung och blöt, så är det skönt att ha den som ett alternativ till uteritterna.. hoppas på att man ska kunna löshoppa lite framåt senvåren/försommaren med båda hästarna, så det ser jag fram emot :)
 

ryttare på ryggen för första gången

Nu har Loppan varit hos oss i ca 1 månad och vi börjar lista ut var vi har varandra, hon har visat sig vara en bitsk liten dam, med en lätt bakdel... mycket trixande och tjafsande oss emellan om ledarpositionen har det blivit, men det går framåt i alla fall, hon är så nyfiken på allt och verkar gilla när det händer saker :)  i början på veckan var Elin, min dotter, med upp och då testade vi hur hon reagerade på ryttare, och då var hon väldigt duktig :) 
 

nödvändigt ont

God morgon, fredag idag och ute regnar det, fast ganska så skönt ändå, årets första regn, våren är på gång, och den sista snön försvinner förhoppningsvis med regnet :) 
 
Det här året har verkligen inte börjat bra för oss och bilar.. i januari gick både min och björns bil sönder SAMMA DAG, vad är oddsen för det? började med att oljan bara rann rakt ut på backen i Björns bil, och min bil frös i kylaren och spräckte toppen, men allt gick att laga :) i februari fick jag sladd på min bil och gjorde några rejäla snurrar på vägen innan den till slut slank ner i diket :/ 
 
Tur jag har en snäll pappa som kunde låna ut sin bil till oss i typ 3 månader, nu har han fått den tillbaka till slut :) 
 
 I början på april köpte jag mig en ny, eller bättre begagnad bil igen ;) ja, den rullar ännu, men då går Björns bil sönder.. igen, den här gången kokar den, till synes utan anledning, ja, nån fläkt eller nåt som måste fixas.. Sambon vet vad han ska göra i helgen ;) 
 
Idag fick han ju då ta min bil till jobbet vilket innebär att jag inte kommer så långt idag, nja, hade ju bara tänkt åka till stallet men det får bli i eftermiddag/kväll istället.. Husvagnen skulle vi ju hämtat i eftermiddag, men det får vänta nån dag till, för min bil har fortfarande vinterdäck på, byta dom i helgen med... 
 
Tänk vad man är beroende av att bilarna bara ska funka, allting löser sig ju till slut, men när det blir så här mycket är det till slut svårt att hålla det positiva uppe, men bara att kämpa på, kanske det blir att man köper en helt ny bil i ren frustration till slut...

mina hästar

jag har hållt på med hästar så länge jag kan minnas, men för 2 år sen så sålde vi vår welsh mountain och min dotters welsh lånades ut, så då trodde jag att det var färdigt med hästar... försökte hitta nåt alternativ till häst, man kommer ju ut och får motion, vilket det helt plötsligt blev mycket mindre av, provade på att gå på gym och ja, det funkade och var kul, men så blev det ett bakslag för min son, han har diagnos, och jag var hemma mycket med honom, och då tappade jag oxå motivationen till gymmet, sen såg jag en annons på facebook om ett 15årigt varmblodsto som behövde ett nytt hem, och då började jag fundera lite... jag hörde av mig till ägarna och åkte och tittade på hästen och det kändes rätt direkt, och jag hade turen att få vara den som tog över henne :) en vecka innan jul hamnade Bonny hos mig.. hon hade inte presterat så mycket under de senaste åren, men det hade ju inte jag heller så det passade ju bra, lugn start för otränad häst och ryttare, men sakta men säkert börjar vi båda få upp konition  ;) 
 
      
Bon Chance Gelj "Bonny"
 
Men varför nöja sig med en när man kan ha 2 ;) i slutet av februari flyttade även Bonnys dotter hem till mig, Loppan, en 4,5 årigt litet busfrö som inte har gjort så mycket än i sitt liv, henne har jag dock endast på foder.. tanken är att hon ska ridas in under våren och sommaren, och så småningom ska jag och min dotter kunna ta lite ridturer tillsammans :) 
 
 
    
Sunny Girl S.E "Loppan"
 
 
 
 
 
 

att fastna vid datorn

vad tiden springer iväg när man sitter vid datorn, en timme ungefär bara för att skapa denna nya bloggen :) men nu är det dax att göra lite nytta, är så härligt att våren äntligen är på väg, min favoritårstid :) i helgen blir det att börja vårstäda i trädgården :) men nu väntar tvätten

Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkomna till mitt liv :) här kan ni läsa om mig och min vardag, mitt pysslande, hästar, trädgård, hus, familj och mina tankar.. En allmän blogg om mig och livet helt enkelt :)

carpe diem

Björn & jag

 


RSS 2.0