hästmys

en helt oplanerad lördag, inte bråttom till nånting, Björn ligger i garaget och hemma är det tyst och lugnt :-)

då passade jag på att ta en lugn förmiddag med hästarna, nej, ingen ridning, bonsan fortfarande halt, men karledsinflammationen är bättre, så kan ju fortfarande inte rida henne,.. hon går lugna dagar i hagen i stället, tror det får bli installning en vecka så det verkligen får en chans att läka helt dock. är ju så lerigt i hagen nu,..

så, idag blev det bara mys med pallarna i hagen :-)


dom var väldigt nyfikna och särskilt loppan var väldigt närgången :-)











julsentimental

snart är det jul... jag har inte haft någon egentlig lust faktiskt att ta tag iden här julen, ingen julstämmning, inte handlat en enda julklapp och mest bara fasat över alla julklappar som ska inhandlas.. Både Björn och jag har stor familj med många barn och alla ska ha en julklapp, ekonomin kraschade tillfälligt för oss och jag bara såg alla 1000 lappar som man ska ut med, var sjutton ska jag hitta dom? tillsammans på både björns och min sida så finns det 12 barn, plus då "våra egna" med familjer, det blir 8 stycken till... om man "bara" handlar för 100 kr per barn blir det 2000, och det gör man ju inte, eller hur ;) så minst 4000 till, sen är det ju lite julmat, och så blir det alltid en och annan julklapp till en och annan vuxen, ja, sen är det 3 födelsedagar i januari, nyår, och så det vanliga som man har varje månad, bennsin, mat och så är det nog bra om man betalar en och annan räkning ;) 
 
vart ska man fira julen i år, ja det är ju många inblandade som man ska komma överens med, många familjer och man vill ju träffa dom alla... och kim och linn som inte ens är hemma i år, victor vet inte om han ska va hemma eller hos sin pappa... ja, knasig jul, men på nåt vis känns det som samma visa varje år, man vill vara så många till lags :)
 
men sen vetitusan vad som hände, som ett slag i huvudet när jag satt och stickade igår, så bara kom allt över mig, kände mig nästan lite gråtfärdig... snart är det jul..och all ångest lixom bara rann bort... såå mysigt det ska bli, byta till julgardinger, och ta fram ljusstakarna, köpa julklappar, ååh, så mysigt, vad kul det ska bli ändå :) lyssna på julmusik och fundera på vad vi ska köpa till alla... blir en del stickade julklappar, då victor faktiskt har, kanske lite omedvetet, gett mig en hel del bra tips på julklappar :) och pengar, ja, det löser sig alltid :) 
 
fira lite med mina föräldrar blir det nog helgen innan julafton, vart vi ska vara på själva julafton vet jag inte än, Vi har ju varken Kim, Tuva, och eventuellt inte Victor hemma.. men Elin vill ju komma till oss en stund, med barnen, kanske firar vi hemma, kanske hamnar vi hemma hos någon.. kanske blir det något bestämt i sista minuten... så blir det ibland när man ska komma överens, många :) 
 
 
 
Men en sak är helt klart, att jul... det blir det i alla fall :) och det ser jag fram emot :) 
 
 
 
 
 
 

tubsjal

då var den färdig, tubsjalen jag började på igår :-) var kul att sticka på stickor nr 15, ett varv blev ju en hel centimeter:-P så även fast stickorna var klumpiga och det tog tid att sticka så gick det ju fort :-)




studs

eftersom Bonny fortfarande ömmar pga karledsinflammationen så blir det fortfarande ingen ridning för min del,.. så då passade jag på att hålla lite hopplektion för Elin och loppan istället,..

pigg liten dam idag, och hon börjar bli stark :-) en del protester och testning kommer oxå nu, men tycket ändå det gick väldigt bra,.. dom travade över bommar på marken och sen satte vi upp så hon fick hoppa studs, men bara 2 skutt, hon har ju inte hoppat det förut, så vi tar det lite lugnt,...

båda häst och ryttare var jätteduktiga, en del sparkut blev det, men Elin höll sig kvar :-) kul att se alla framsteg, även fast loppan testar gränserna lite så går det ändå väldigt bra :-)










slappar

och startade nytt på stickorna,.. har fått stickor i storlek 15 av min mamma och hade melerat garn, fiesta från Novara som jag köpt av Carola, sonens svärmor.. har varit så sugen att sticka med dom där stickorna, och detta garnet passar perfekt att sticka en tubhalsduk på :-) så det började jag med nu när jag kom hem från jobbet :-)

har inte varit så mycket sömn några nätter nu, så passade bra med nåt enkelt på stickorna att slappa i soffan med, lugnt och skönt :-)

nu blir det kaffepaus :-)




då och nu, en gång till

visar väl en liten då och nu bild på loppan med, hon har blivit en riktig snygging! :-) utvecklas både mentalt och kroppsligt, på väg att bli en mycket trevlig häst, även om surtendenserna fortfarande är kvar, men lite surtant kan man ju få va så länge hon ändå är schysst :-)




då och nu

en liten då och nu bild på Bonny :-) översta bilden är från februari, och den undre från november detta året 2013 :-) kanske fått en och annan liten muskel ;-) men vi rider fortfarande väldigt lugnt.. ökar takten sakta :-)




hunnit med

en hel del idag trots att klockan vara är halv 1.. började morgonen med att vika tvätt, ta upp Tuva, frukost och sen lämna flickan hos farmor, vidare till stallet,..

hö och halm hade kommit på morgonen, så mockade ur lösdriften, och fyllde den med ny fin torr halm.. Liza var med och skällde förstås högljutt på grepen :-)

hann med att både plåstra om min lytta häst, Bonny är halt, hon har karledsinflammation, misstänker att det är därför hon haltar lite i traven..

hann även med en skogspromenad med Liza och chacha, hem och duscha och klar att åka och jobba vid halv 12 :-)




mörkt

igår slutade jag ju lite tidigare än 22, nämligen 19.30 så då har ju jag stallet på kvällen, Elin var ridsugen och följde med upp, så hon och björns syster Johanna skulle ta ett litet pass i paddocken, gick ju jättebra, lampan i baddockbelysningen gick sönder, så det blev em väldigt mörk ridtur :-/ men ja, det gick ju bra det med, blev inte så länge, men såpass att hästarna fick röra lite på sig i alla fall :-)








blev ju inga jättebra bilder i mörkret :-P

hakuna matata

"när du ser problemen hopar sig", "lämna det bakomflutna framför dig".. Disneys lejonkungen, så underbar, kanske den bästa film som Disney har gjort.,

livets bekymmer har en tendens att stocka sig i halsen ibland och detta året har ju varit helt galet för oss på bekymmerfronten. bilar som inte funkar, byts ut och sen lagar vi igen, ekonomin som mer eller mindre känns totalt kraschad, jisses, var ska det sluta??

men som timon och Company säger i filmen, "hakuna matata" Inga bekymmer, allting ordnar sig, och ja, på nåt vis så gör det ju det, men det är svårt att låta bli att oroa sig ändå ;-)


jag ser ju en ljusning, mina virkade tomtar som jag får många beställningar på, har några partylitesdemos denna månaden, storhelgerna som jag ska jobba, så visst löser det sig, på nåt sätt, även om det är svårt att kanske se det hela tiden just nu... men det finns dom som har det värre och när man tänker på det. känns våra bekymmer små,..

carpe diem och hakuna matata,

loppis

I morgon ska jag göra något som jag inte provat på förut, jag ska stå på loppis :) har plockat ihop lite grejer här hemma som vi av olika anledningar inte längre använder här hemma , kanske kan något komma till nytta hos nån annan, jättespännande, men oxå lite nervöst, tänk om man inte får sålt nånting :S ja, ja vi har ju laddat upp med ganska mycket tomtar så nåt ska nog kunna säljas, är ju snart jul  :) men vad svårt det är att sätta pris på allt, vi kör nog på riktiga loppispriser tror jag, en 5a hit och en 10 dit ;) 
 
hade varit lite kul om jag kunnat haft med några av mina virkade tomtar oxå, men dom går åt innan jag ens hunnit virka dom, har ytterligare en beställning på 10 tomtar som ska va klara innan helgen är slut, så har ju inte hunnit få ihop nåt lager på dom ännu :) men det är så kul att dom är uppskattade...
 
Bilen är packad och jag har äntligen slått ner rumpan i soffan, får nog bli att virka en luva eller några näsor eller nåt innan john blund kommer :) 
 
ha nu alla en riktigt trevlig helg :) det tänker jag ha :D

rockabillykort

nä men tänk att jag lyckades knåpa ihop ett kort oxå, blev en riktig pysselvecka detta ;-)

och så fick jag en anledning att använda mitt senaste inköp, rockabilly paketet från scrap it up



valde att göra ett ljuskort. tycker dom är så fina och roliga att göra :-)








tomtar/vättar

oj, oj, oj :-) handarbetandetandet har verkligen tagit fart för min del :-) handarbetade ju mycket innan jag jade barn och när barnen var små, och nu har jag kommit igång igen, så kul:-)

bara under hösten har jag lyckats åstadkomma 2 mössor och en tröja till Pontus :-) så förra veckan fick jag för mig att jag skulle virka en tomte, och vips hade jag fått ihop beställningar på 10 stycken!! har kommit lite mer än halvvägs med dessa, så snart kan jag virka tomtar i sömnen :-P






RSS 2.0