husvagnssemester

I fredags åkte vi iväg till Kärrasand för lite husvagnssemester, så underbart skönt har det varit hittills.. med tanke på all oväder som pågår överallt verkar vi, än så länge, haft tur, haft strålande solsken och badat varje dag, regnat lite dom sista dagarna, men mest lite spridda skurar och solsken emellanåt, hört lite muller på avstånd.. 
 
Jag som aldrig badar har badat varje dag, och faktiskt tycker jag det är hur skönt som helst.. Till och med Björn, som är en riktig badkruka ;) hoppade i första dan vi var här :) så då badade vi allihop
 
Kim, Linn och Victor var med oss redan sen i fredags, men i måndags orkade inte victor med husvagnsliv och behövde en paus, så körde hem honom till en kompis, med oss tillbaka fick vi Klara i stället :) 
idag åkte alla barnen hemåt, då dom ska åka till Liseberg på fredag :) så nu är Björn och jag själva här till i morgon, då kommer Victor och hans kompis hit och även mamma och pappa, då blir det fullt ös, slut på lugna dagar och ladda inför helgens festligheter :) 
 
älskade husvagnen :) 
 
 
 
 
 
 
 
grillmästaren :) 
 
klara på besök ett par dagar :) 
 
 
underbar kvällsbild på min älskling :) 
 
 
 
Nu ska göra min sambo sällskap, njuta lite av den egentid vi fick ikväll och ta ett dopp i det blå
 
ha en fortsatt skön sommar, vare sig du har semester eller ej, så njut av den underbara årstiden, snart är det vinter igen :P 
 

trevligt besök

Första semesterveckan jag och Björn haft ihop nu har varit händelserik. tuva har varit här sen i torsdags, idag åkte hon hem till mamma, och igår kom Victor hem, lite tidigare från pappa. . . en liten fest har vi hunnit med oxå, och idag var vi över allihopa, grillade och träffade min faster Gunvor, kusin Lotta och hennes tös Emma :-) var riktigt roligt att träffa dom, ja, Vi bor ju en bit ifrån varandra så det blir ju inte så ofta vi ses :-)





Victor vill inte va med på bild ;-)









i morgon bär det iväg med husvagnen för att leva lite campingliv :-)

en hemma, två kvar

nu var det dax för loppan att komma hem, hon var riktigt otrevlig i förrgår och bet mig rätt rejält, så hon behöver blodvite hanrerad igen... ska passa på att ta ut nån som kan känna igenom henne lite med så hon inte har ont nånstans... har svårt att tro att hon försöker vara elak :-)

nu är hon i alla fall hemma igen och jag har varit och pysslat om henne lite och hon var hur go som helst :-)






hade marina med mig till hästarna med igår så dom fick bli lite fina om hovarna med, så cha Cha fick sig lite massage. och hon njöt i stora drag :-)






härlig kväll

på eftermiddagen fick vi besök av Linn och hennes bror och föräldrar.. jag fick en blomma och present, presentkort på Börjes, kunde ju inte passat bättre ;) blev en trevlig kaffestund i solskenet :) 
 
sen var det dax för oss att gå hem till grannarna Marina och Johan för en stund med mer trevligt sällskap och grillning :) så underbart varmt och skönt det var och eftersom dom höll på att fylla poolen, blev det ju ett dopp i den för alla barnen med :) var lite svårt att få med sig barnen hem sen ;P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
underbara ungar <3 
 
En riktigt lyckad och härlig dag :) 
 
 
 
 
 
 

nytt bete

Idag lånade vi Kims bil och åkte till hästarna.. Betet börjar bli tunt i hagen dom står i och vi flyttade över dom till en annan hage.. Börjar bli dåligt med återväxt och torrt nu, är ju lite dåligt med regn.. Vilket i sig är ganska skönt, men ger inte så mycket mat till pållarna.
 
Det bestämdes oxå att Loppans semester är slut och hon ska hem till stallet i runtorp i morgon.. Dax för den lilla donnan att börja jobba lite igen och bli mer hanterad..
 
Björn, Tuva och Klara var med hos hästarna idag, så flickorna passade på att provsitta lite på Cha Cha :) så modiga små tjejer så :) 
 
 
 
 
 
 

när vi väl sätter fart

Björn och jag, då jädrans är vi effektiva ;) efter maten idag tog vi äntligen tag i Tuvas rum och det blev jättebra, snacka om förändring på rummet med hehe ;) 
 
Nu hoppas vi Tuva bara vill sova i sin egna säng :) Papsen är och gör ett tappert försök nu, utan blöja och allt... ska bli spännande att se hur det går :) 
 
 
...före och
efter...
 
 
tjej som man är vill ju jag då ha ett nytt överkast och nåt flickit på väggen, och söta gardiner :) kanske hittar vi nåt under semestern :) 
 

varmt

solen skiner och redan 22 grader i skuggan... riktigt badväder, men det får vänta, då bilen är på verkstan idag... nytt hjullager på g :)) 
 
dagen idag blir en lugn dag, tänkte försöka städa av lite, men det är väldigt varmt inne 27 grader, så man börjar ju svettas så fort man rör sig :) 
 
igår plockade vi av alla vinbären som blivit på buskarna så i eftermiddag ska jag koka lite saft.. ett möte på bup för Victor ska det bli senare idag med, tror detta är det sista, fått tid för återgivning den23e augusti, vet inte riktigt vad det betyder eftersom vi fått tid då till arbetsterapeuten.. men det lär väl ge sig :)
 
saknar verkligen mina pållar nu, känner att jag skulle behöva pyssla om dom lite, alla 3, förhoppningsvis ska ju bilen vara ok till helgen och då blir det stallet flera timmar ;) 
 
Nu ska jag in och väcka Victor och hans kompis, nu får det vara dax att gå upp :) 
 
bädda och vika tvätt ska jag nog orka i värmen i alla fall.. tror det är dax att leta upp en bok, så kan man slappa i skuggan en stund :)
 
 

lagen om all djävlighet

så underbart skönt med semester nu :) men den kunde ju börjat bättre...
 
bokade tid hos bilmek för byte av hjullager på min lilla bil på torsdag, lagom till jag kör därifrån så ryker det sista av mina bromsbelägg bak, så helt plötsligt står jag med en bil utan bromsar med, suck, ja, ja, det är ju bara att köpa hem och byta dom med, men det ber jag nog Björn göra, så sparar man ju några kronor till semesterkassan i alla fall :/ men kan ju tillägga att Björns bil rasade i onsdags så nu står vi helt utan bil till i helgen, när hjullager och bromsar är bytta, tur sonen är snäll och lånar ut sin bil så Björn tar sig till jobbet dock..
 
Vi har verkligen otur med bilar det här året, hur ska man ta sig ur detta?? det är inte egentligen särskilt jobbigt att stå utan bil när man har semester, dessto mer tid blir det ju hemma och man tar det mer lugnt och kanske hinner med en del på hemmaplan... men det jobbigaste är att jag har hästarna på bete, 2,5 mil hemifrån och inte kan ta mig dit :( det känns i hjärtat, vill ju kunna titta till dom och rida lite nu när jag äntligen är ledig... åh, hade jag haft dom på "hemmaplan" hade jag ju alltid kunnat cykla upp, känns lite långt att cykla 2,5 mil... 
 
surt sa räven, men inte så mycket jag kan göra åt det just nu, ja, jag kan ju tillägga att hästarna inte står helt utan översyn bara för att inte jag tar mig dit... bara jag som får så dåligt samvete :/ 
 
ja, ja, nu är det i alla fall semester och jag ska inte låta bilbekymrena få ta överhand om humöret, det får ju helt enkelt bara lösa sig, är ju tisdag idag redan och på torsdag blir ju det ena problemet löst, sen bromsarna ska ju inte va så besvärligt att fixa heller, solen skiner ju, har en trädgård som kan behöva lite kärlek, och jag kan passa på att städa lite... Björn tar sig ju till jobbet hela veckan sen har han med semester, det löser sig..
 
men ibland måste man bara få gnälla av sig lite ;)
 
 
 
carpe diem...

kvällsrunda i trädgården

nöjd med dagen, fick både häcken klippt och en del andra buskar klippta, ansade gullregnet och björken som hade lite långa grenar.. känns skönt att fått det gjort och känns ömt i kroppen, häcksaxen är tung att hålla upp ;)
 
kanske blev det inte jättejämt, men jag är ändå nöjd, då det  bara är andra gången jag klipper häck :)
 
 
det senaste inköpet till trädgården, en liten nejlika, som jag planterade i min "sandhög" tanken är att nån form av mur ska upp runt den och sen ska det grävas en damm i anknytning till den, en liten fontän vill vi oxå ha :)
 
 
 
taklöken sprider sig fint i år..
 
den överväxta rabatten, som var så fin förra året, men nu behöver jag dela dom lite tror jag bestämt.. kärleksörten har någon ätit upp i år, allihopa!!
riddarsporren blommar fantastiskt i år, köpte den på den stora trädgårdsfesten på Sofiero för 2 år sen :))
 
skulle nog behöva dela lite här med :)
 
så vacker den är klängrosen, och överdådig med rosor... undrar om det kan bero på att jag inte klippte den i våras?
 
det börjar komma frukt på jalapenjon

och vinbärsbuskarna bjuder på en hel del frukt, trots den brutala flytten mitt i juni värmen :)
 
VITA JORDGUBBAR! :D
 
sockerärtor
 
hallonen kommer fint, planterades förra året..
 
testar inläggningsgurka på friland för första gången "pickles" ska bli spännande att se om det blir nåt, men det ser ju fint ut och det har kommit små gurkämnen :)
 
på mitt favorit ställe i trädgården (köksträdgården) vilar amor, helt underbar som jag fick i present när jag fyllde år förra året :)
 
 
min älskade köksträdgård, inte helt klart men på god väg..alla lådor är på plats och en del är planterade i, här kan barn och barnbarn plocka smultron, jordgubbar, vinbär och rabarber, och så småningom hallon, det är livskvalite :) och det är så härligt att se barnen i trädgården, i den här delen trivs dom, och jag med :) 
 
och där längst bort framför träden, där ser ni mitt lilla växthus, det är inte så stort, 5, 6 kvadratmeter, men lagom för oss, grus som underlag och runt växthuset, vid stenen är det en fin rabatt, kanske med vindruvor? och en portal i i hörnet mellan kökslandet och stenen där det klättrar pipranka, kanske rosenvial eller klematis oxå, och pelargoner i krukor...
och nej, jag ser inte i syne, men det är vad jag drömmer om, detta hörnet av trädgården vet jag precis hur det ska se ut när det blir klart, här är drömmarna varma om hjärtat :) 
 
 

ledig dag och hittat inspiration

så skönt att äntligen få en lite ledig dag, i morgon är det dock en ganska kort dag "bara" 8-16, sen är det semester :)
 
hade möjligheten att va hemma en stund igår och gick runt i trädgården och såg vad mycket jag missat under den här väldigt intensiva jobbveckan.. den röda klätterrosen är helt överdådig med rosor, har fått några mogna vita jordgubbar, yippi :) och goda var dom oxå, så kul att dom tog sig i år trots att dom inte fick en ultimat övervintring, dom är lite mer känsliga än vanliga jordgubbar för kylan... och hoppsan, det behövs visst vattnas överallt :/ tur jag har en sån snäll sambo som tog ett varv runt alla plantor och rabatter igår kväll och gav dom en skvätt medan jag var på jobbet :) 
 
Men jag fick lite inspiration i alla fall, så igår kväll blev det lite bläddrandes bland olika trädgårdssidor, och jag har bestämt mig för att väldigt snart införskaffa mig minst en klematis, lila eller rosa... rosenvialen ska få en spalje att klättra på, en gammal växthusstomme ska få en plats i köksträdggården, den ska få fungera som portal, och så vill jag ha pipranka klättrandes där, kanske ska behålla några hyllor och ställa lite blommor på... 
 
ja, idag blir det trädgårdsjobb, behöver klippa häcken, har itne hunnit med det än, klippa bort skott från gullregnsträdet och hasselbusken ska trimmas, ja detta får det bli prioritering på idag...
 
kanske om inte kvällen blir för sen, så kommer det lite trädgårdsbilder senare :) 
 
 

det hamras och spikas

och nu är snart listerna på plats :-) Björn har fått jobba på för att få det klart till barnen kommer... och han håller på än...

jag är bara på jobbet denna veckan, kom hem för 20 minuter sen, bytte några ord med Kim, Linn och Björn, sen var det bara att snällt krypa i säng, ska va på jobbet kl 8 i morgon igen..

i morgon har jag dock "kort dag" slutar 19.30.. Elin får hänga i till 22, tur det inte är så här Alla jobbveckor :-)
så då ska det bli lite kalas för björns syster Jenny och hennes pojk Adam :-) det blir ett trevligt avbrott med allt jobbande :-)

dax att krama kudden :-) God natt


ont i halsen, feber och fullspäckat schema

hej och hå... denna lediga veckan har varit väldigt blandad... ont i halsen och feber i fredags och lördags, men jag håller mig vid gott mod.. .varför gnälla, finns alltid nån annan som har det värre än mig...
 
Trevlig besök har vi haft oxå, min kusin och hans blivande fru har varit och hälsat på... blev 2 kvällar med massa snack om det som varit och det som är... sammangaddade allihopa på landet med lite grillning på lördagen... så mysigt, och underbart väder hade vi oxå... landet ger ju alltid en känsla av avkoppling och att koppla bort tiden en stund... 
 
 
 
veckan som kommer blir en riktigt tuff arbetsvecka, jobbar från morgon till kväll plus dygn i helgen.... ja, kan säga att jobba är allt jag hinner med då, men sen är det 
 
ska börja förmiddagen i morgon dock med att lägga allt åt sidan och ägna mig åt mina älskade hästar innan jobbveckan börjar, dom har fått stå åt sidan ett tag nu, känns mindre bra :/ 
 
nu så väntar jag på att toadörren ska bli klar, sen ska jag ta mig en dusch, välbehövligt, har färg överallt  ;) 
 
 

bara hallen hela dan

puh, vilken söndag, har slipat, målat tagit ner dörrfoder hela dan... från det vi klev upp i morse ända till nu, ja Björn håller på än, men jag har gett upp för kvällen... Men det tar sig i alla fall :))
 
 
 
 
 
även om vi har en bra bit kvar innan vi är helt färdiga :) 
 
 
 
 

lång dag

eftersom jag var uppe  i ottan idag så har den här dagen kännts väldigt lång.. sov några timmar efter frukost ändock.. Hann faktiskt åka till hästarna en stund idag, pysslade och mös med dom, konstaterade att lilla Cha Cha är fin och matglad som vanligt, Loppan behöver verkas då hon fläkt upp en framhov och Bonny är rund och go av allt gott gräs... 
 
möte stod ju på schemat i eftermiddag med, trodde ju det skulle ta ca 1 timme, men nej då, lite drygt 2 timmar satt vi i samtal med läkaren... hon frågade om allt från victors födsel till idag... trots all information hon fått av både oss och victor blev det ytterligare en tid till för victor att sitta i samtal... men det erkar gå mot sitt slut, i morgon är det möte med arbetsterapeuten, får nog räkna med kanske 2 timmar då med, lika så bra det :) sen ska visst psykologen prata med oss föräldrar med, när hon kommer tillbaka från sin semester... sa jag att det börjar närma sig sitt slut? ;) men visst lät det opptimistiskt i alla fall :) i slutet på augusti räknar vi med att bli kallade för sammanställning...
 
ja, och sen ett snabbt besök på bauhaus och köpa karm till toadörren... 
 
lagat mat och tagit bort gamla karmen och så var dagen nästan slut, nu blir det tv och film... 
 
ha en skön kväll :) 

dörrkarmar

nu finns det ingen återvändo, karmen till toadörren är borta, i morgon kommer nya karmen och dörren förhoppningsvis på plats :-) sen är det "bara" 3 dörrar kvar, hoppas dom kommit in i morgon så vi kan få hem dom med... ja, just det 2 valv oxå, angränsar ju till hallen, lika bra att fixa det med... ja. sommarens jobb fixat :-P eller så får det lixom ta den tid det tar..








trött i mössan

efter nattens bravader... Ont i halsen, hes och en förkylning på gång är ett faktum :/ lite segt att bli sjuk nu när det är sommar och man vill göra så mycket, men det är ju många som är sjuka nu så inget konstigt att man själv ska bli drabbad, har ju faktiskt klarat mig hittills nästan hela året ;)
 
tanken var att åka till stallet idag på förmiddan, men vet inte riktigt om jag kan komma iväg, får kolla med LInn om hon kan vara lite behjälplig med Victor nån timme, han är oxå lite trött i mössan och behöver sova ett tag till..
 
I eftermiddag väntar besök hos läkare för oss föräldrar, ska man försöka vara pigg och alert till dess, hehe, gissar att det skas ställas massor med frågor om barndom och uppväxt... diagnoskomplettering gissar jag att det kallas för, kanske? 
 
hoppas allt hinner sammanställas och bli klart innan skolan börjar...
 
nehe, nu väntar en kopp te för halsen, lite tvätt som behöver hängas och så hoppas jag att jag kommer iväg till hästarna en liten stund :)
 

barnbarnen

haft en mysig förmiddag med mina små troll :-) efter lek, promenad och mat så vilar vi en stund ;-)














RSS 2.0