chacha före och efter ryggbehandlingen



så här ser hon ut nu, undre bilden, svanken är kvar, men ibland tycker jag den minskat, men kan väl va hur man ser henne i olika vinklar,.. den största förändringen, som jag tycker, är att hon har en rundare bakdel och mer avslappnad buk :-) Veterinären såg det oxå och eftersom hon är fixad och inte har något i kläm nu, så behöver hon inte lyfta upp ryggen med buken :-) det är ju en stor vinst,.. hon sätter fin vinterpäls nu och är pigg och go,. nu har vi fått klartecken att sätta igång henne lite, så i morgon blir det tömkörning i skogen, hoppas hon inte ömmar nu bara,.. skönt att få röra lite på henne:-)




ledig

äntligen några lediga dagar :-) ja, jag är ju i vanliga fall ledig varannan vecka, men denna veckan har jag jobbat lite extra på särskolan, är ganska trevligt och underbara ungdomar,.. är ju inte så ofta jag gör det så passar på när det erbjuds och jag har möjlighet,.. dock blir ju ledigheten lite kortare och den är ju välbehövlig den med :-)

men idag är jag ledig :-) har börjat dagen i lite lugn och ro, ska göra lite nytta, som ja, tvätt och lite annat smått och gott,.. stallet såklart, inväntar veterinären som ska dyka upp runt halv 12.. och lite löshoppning av loppan i eftermiddag.. tacos är beställt till middag idag, det blir torsdagsmys istället för fredagsmys den här veckan :-) Kim är medgivit förhoppningsvis hemma och Victor hemma med, åker ju till pappa i morgon, så då passar ju tacos bra idag :-)
japp, ledig torsdag, och det känns bra :-)

må väl :-)






febrig bonny= brunst

ja, värre än så var det inte, skönt det i alla fall :-) veterinären dök upp i fredags och kollade igenom Cha Cha och Bonny, förutom att bonny brunstar, så hade hon ganska mycket låsningar framförallt i bogen, förklarar varför hon varit så svår att få ner på tygeln,.. Cha cha hade inte så mycket låsningar, men lite nerver i kläm, nu ska det bli spännande att se om det blir nån effekt på hennes svankiga rygg,.. fetnacken blev mjukare, men har inte än försvunnit helt,..

nu är det vila för båda hästarna till vet kommer nästa gång :-)



före behandling och på undre bilden några timmar efter behandling..

febrig Bonny

Bonny har fortsatt vara lite konstig, härom natten hade hon gnäggat och sprungit runt och ja, väckt folket på gården :P misstanke om vilt finns så klart, var ju inte bara hon som sprungit omkring, dom var ju 2 pållar ute... Nu har hon fått tillbringa 2 nätter inne, vilket hon trivs med, jag hoppas ju dock hon ska gå på lösdrift i vinter.. Idag hostade hon dock lite när jag kom till stallet och fick för mig att jag skulle tempa henne.. 38,5 grader visade den på, på morgonen.. hmm, normal temp på häst är väl upp till 38,5? vet ju inte vad hennes normaltemp är på.. dumt att man itne testar det när dom är ok.. men nu får jag anledning att kolla dom andras normaltemp iaf... 
 
Vi låter dom gå i sommarhagen nu på dagarna, är ju ltie mer att äta där nu, i hopp om att Bonny skulle få lite omväxling eller ett bryt i alla fall, och börja bete sig som en häst, jag menar dom är ju flockdjur, och hon vill bara in... struntar mer eller mindre om dom andra... ja, alltid finns det nån som ger en lite huvudbry ;) 
 
ingen vet kom ju i måndags, ny tid i morgon, kanske var nån mening med det...
 
 

städdag istället

Då ringde veterinären och hade inte tid med oss idag, satsar på fredag istället.. då blev min dag mer oplanerad, vad hittar man på då?? jo, Björn han nyser och har sig och man kan tro att han har värsta förkylningen, men så är inte fallet, bara huset fullt av fällande djur.. STÄDA, det är vad jag ska satsa på idag istället, har hunnit med att ta itu med en del tvätt, ja men vad ovanligt ;) diskat, eller ja, laddade diskmaskinen och lät den sköta resten.. planterat om 2 blomster som såg lite trånga ut i sin kruka.. sugen på att byta gardiner blev jag oxå, men ska nog avvakta med det och ta tag i grundstädet, annars har dan gått och jag bara fastnat i småplocket och hittat nya saker som är roligare att göra och så hinner jag ändå inte med snabeldraken ;) känner ju mig själv... kaffet var gott, en skön paus, men nu ska jag fortsätta göra lite nytta :)
 
 

tiden går

fort som attan, ytterligare en jobbvecka är till ända och jag varvar ner för en ledig vecka... varvar ner? ja, idag blir det lite besök om en stund, och med lite tur så blir vi en katt mindre när dom åkt :) är bara en kisse kvar sen, en liten blyg flicka, hoppas vi kan hitta ett hem till henne med...
 
stallet såklart, men det ingår ju lixom i vardagsrutinerna nu ;) sen är det söndag och behöver tvätta och förbereda så att allt finns rent och klart i garderoben :)
 dansa ska jag försöka hinna med, linedance, det brukar vara här i byn varje söndag, det tar en minut att gå dit, men ändå får jag sällan tiden att räcka till, eller orken... men det är kul och välbehövligt för kropp och själ :)
 
men nu ska jag ta tag  i min söndag, kaffet är klart ;) 
 
lev idag :) 

men älskade Bonny

undrar hur det är fatt med min lilla älskling, flera dagar nu har hon stått vid grinden och vill komma in..
finns ju inget bete kvar i stort sett och hon går nu på lösdriften med en killkompis, och loppan går ju där på dagarna.. Bonny går ju till skillnad från loppan och Cha Cha fortfarande ute och tanken är ju att hon ska gå på lösdrift i vinter,..
men nu vill hon komma in, idag på morgonen till och med gnäggade hon när hon såg mig, första gången :-) tog in henne och borstade av henne, la på fleecetäcke och så fick hon stå inne och mumsa hö tillsammans mes dom andra 2 till det var dax för utsläpp, trots att dom andra gick ut stog hon lugnt kvar och visade inga tecken på att gå ut alls, och stod vid grinden när jag gick... har ju bara haft henne sen i december så jag vet inte hur hon varit innan, men för mig är beteendet bytte, Bonny brukar tycka om att va ute, och är sällan den som kommer först till grinden.
bristen på bete kan säkert vara en orsak. stödfodrar flera gånger om dan, eller kanske är hon bara lite ledsen just nu? känns i alla fall tryggt att veterinären är inbokad på måndag :-)




kalla hovar

Nu verkar cha chas varma hov ha gett med sig... regnade hela dan igår och jag gissar att det gjorde gott för hennes fötter... vänster framhov är som dom andra hovarna nu, sval och fin.. så nu hoppas jag att det håller sig så, och att det kanske berodde på verkningen förra tisdagen :) hoppas, hoppas... men hon får fortsätta att gå i sin lilla hage veckan ut och ha det gott, så får vi se vad veterinären säger om hennes rygg på måndag.. känns som en god ide att hoven får ta det lite lugnt ett tag till och ingen ide riktigt att börja göra nåt ritkigt med henne förrän ryggen är kollad, kanske blir det ändå lite mer vila för henne efter det :) 
 
 
har även införskaffat ett hönät till henne och hängt upp hennes vattenhink så hon slipper stå för mycket böjd med huvudet och på så vis oxå avlastar frambenen lite :) köpte dock inget slowfeed nät, funderar på det, men Cha Cha kastar rätt bra med det nät hon fick, tror hon skulle bli väldigt sur med ett slowfeednät hehe,hon är ju ganska yvig det lilla trollet :) 
 

slappnar inte av än..

Nu har det gått några dagar sen cha cha verkades, såg bra ut till en början, men så var vi ju i paddocken i fredags, och jag upptäckte värme på vänster fram, runt kronranden och ballarna, övriga hovar kalla, ingen jättepuls, kunde knappt känna den alls, det är ju ett gott tecken, men just att bara den var varm..
 
På lördagmorgonen tog jag tempen, ingen temp, 37,6.. men nu var hon jämnvarm på alla hovar, ingen puls, som jag kunde känna.. ja, ja, för att va på den säkra sidan så blev det box för henne under lördagen.. kalla hovar på kvällen utom vänster fram?? men stå på box vill hon ju inte, skitsur liten fröken, så söndag, idag, så halverade jag hennes hage, spolade hovarna, och så fick hon gå ut när hon ätit frukost,var ute till lunch, ja, varm på alla hovar utom höger bak??
 
in och äta lunch ut igen en stund på kvällen, varm vänster fram och bak?? hmm, värmen går lite från hov till hov, ingen värme högre upp än karleden och i övre delen av hoven.. knepigt, hovis sa ju att hon kunde bli lite öm efter verkningen och rekommenderade att hon fick stå några dagar, jag hoppas att det beror på det, hon är ju för övrigt pigg och go och sådär yvig som bara cha cha kan va, och rör sig med energi i stegen, har dock inte påfrestat henne med att testa gå på hårt underlag..
 
 
ja, efter lite rådfrågning så ska jag ha lite is i magen några dagar, spola hovarna morgon och kväll om det ger med sig.. har ju en bokad tid nästa måndag med veterinären, då får han titta på hela henne minsann...

miljöträning

I fredags sköt dom lerduvor uppe i stallet, då passade jag och elin på att ta ut cha cha och loppan i paddocken för lite miljöträning :) åh vad kul det var, cha cha är ju så lugn och fin, testade pressening och det var inga problem att få varken Loppan eller Cha cha över den, så då hängde vi upp den på hinderstöd.. och hästarna lika coola :)
till och med Klara var en riktigt duktig liten tjej, vågade ju faktiskt gå alldeles ensam med Cha cha, i grimma och grimskaft ;)
 
 
 
 
 
så avslappnad och fin hon kan va den lilla Loppan, men det tar en liten stund och hon kör hårt med lilla Elin ;) men skam den som ger sig..
 
 
 
och som avlsutning lägger sig Cha Cha ner och ska rulla och det smittade av sig, helt plötsligt bara kastar även Loppan omkull sig och rullar runt i sanden ;) och i bakgrunden hörs gevärskott... Underbara goa hästar :) 
 
 
 
 

RSS 2.0