lycka

idag har jag haft bästa passet någonsin med bonny på ridbanan.. skritt och trav med mjukt avslappnat steg, böjd i hörnen rak mellan skänklarna vid snett igenom, lyssnade så fint på skänkeln idag...
all rygg och muskelbehandling, tandfixning och tömd plånbok har äntligen börjat ge resultat..
väl värda spenderade pengar! :-)

red även idag enbart på kapsontygeln, ute i skogen behövs hacket mer då blir hon lite stark nu när konditionen börjar komma igång..

ingenting märktes heller av hennes patella, tror det löser sig med skor bak och mer muskler..

tänk vad man kan bli glad för lite.. :-)

börjar oxå komma underfund med vad hon trivs i för mundering, inga bett vill hon ha.. men kanske kan det funka med hacket i skogen och kapson i markarbetet, eller kanske sidepull.. sadel är nästa fundering,eller kanske inte sadel, bomlöst? just nu är det i alla fall barbacka gjord som gäller, om nån vecka testar vi westernsadeln, den tycker hon är helt ok.. Ja, kanske är det åt det hållet min bonny vill jobba åt? det känns nästan så :-)



älskade lilla häst :-D

älskade

patellaupphakning

i onsdag var veterinären hemma för efterkontroll på bonny och loppans ryggar, si led och muskler.. så skönt bonny var rak och fin behövdes inte knådas ytterligare ☺däremot har hon med största sannolikhet lite patellaupphakning 😕.. vi har ju nu börjat trava lite längre sträckor och då har hon lixom "tappat" bakdelen några tillfällen, haltat sig fram några steg och sen travar hon på som om inget hänt... dom gånger det hänt har det varit på första traven under ridpasset..
Det blir att träna upp musklerna och hålla igång henne så hoppas vi på att det inte blir värre i alla fall... 
Tänkte oxå att jag skulle hålla mig till barbacka ridning några veckor, så hon får upp lite ryggmuskler innan jag börjar fundera över vad vi kan tänkas behöva för sadel, ja, barbackagjord får det bli så jag får lite stöd, annars blir det nog bara skritt pass 😉
 
 

fantomen!

"ingen har sett fantomen utan kläder, klädd i pyjamas och stövlar av läder"
ja, den har suttit på huvet hela dan, ända sen vi hämtade in hästarna från hagen i sina fina blåsvarta masker ;-)






student

i torsdags var det då dax, kim tog studenten, efter 14 kämpande år i skolan så äntligen..
det firades hela långa dagen, först i skolan med utspringet, studentmarsch, sen ett par varv med kompisarna nercabbat genom stan, sjungandes "för vi har tagit studenten"
underbara ungdomar, väl hemma blev det mat och dryck med släkt och vänner och kim avslutade dagen med mera festande med kompisarna på stan..
en riktigt lyckad dag, och min pojk har blivit stor :-)

idag är första dagen på jobbet, vuxenlivet har börjat..
























grattis min älskade son.. starkt jobbat!

tittat på gård

3 veckors led2ighet gick fort, redan hunnit jobba en vecka och nu lite ledigt igen..
 
Vi fick nys om en gård i närheten kommit ut till försäljning så björn och jag åkte på en visning... visst finns det mycket att göra, men så skönt det hade varit att ha hästarna på hemmaplan, ha plats för alla våra bilar och husvagn.. vi kände att det stället hade passat oss... men vi äger ju redan ett hus så lite process blir det, så nu är vårt hus ute på försäljning så får vi se hur det går... antingen flytta eller så får vi bo kvar, här i påryd är det inte alltid så lätt att sälja hus, inte snabbt i alla fall... men vi får se hur det går 😊
Vi kan ju inte göra mer än försöka 😊
 
                             Huset..
Och en skymt av stalldelen 😊
 
 
 

RSS 2.0