kalas bilar och källarfranska

Det blev ett trevligt kalas för Isabelle igår som va väldigt nöjd med sina presenter, mycket pyssel blev det.. Basse och Victor, min son, drog ut nästan med en gång vi kom dit och kom tillbaka lagom till vi skulle åka, missade fika gjorde dom, men härligt ändå när tonåringarna drar sig ut... Min son är ju annars ganska stillasittande, och han är väldigt kraftig, så all rörelse man kan får honom till är ju bara bra.. 
 
Väl hemma igen så blev det till att ta hand om mer tvätt, hadej u hängt ut tvätten ute idag och den var torr! fantastiskt :)  så lyckades gfaktiskt få tvättstugan tom på smutstvätt, och ja, i det här huset är det en bedrift, det används mycket kläder här :) 
 
Björn, han har hållt på med sin bil hela helgen, hade ju varit ett snabbt byte av termostaten om inte en skruv tappat huvet, så helt plötsligt blir allt galet och ta mycket längre tid... Tur jag har en snäll pappa i såna lägen, var bara att åka och hämta hans bil... igen.. lämnade tillbaka den bara för nån vecka sen när jag väl köpt ny bil... men ska det krångla så ska det ordentligt :) 
 
Men trots sen kväll så hann jagfaktiskt sätta en plåt med källarfranska, så smidigt,bara att röra ner alla ingredienser, vila i kylen under natten och så grädda på morgonen, och så har man färska frukostbullar :) 
 
Mycket uppskattat :) här är receptet för detn som vill prova själv :)
 
Källarfranska
Bakas på Kvällen
 
  • 3dl kall mjölk            
  • !msk olja
  • 1/2 pkt jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Gör degen på kall mjöl. Rör ut jästen i mjölken och tillsätt oljan. Krydda med salt och arbetasedan ner vetemjölet, arbeta degen tills den är seg, man kan oxå ha i lite kli om man önskar..
  • Baka ut degen direkt. Rulla till längdet och skär dom i bullstorlek, ställ dom på snittytan på bakplåtspapper på plåt eller liten långpanna, ställ dom att jäsa i kylskåpet över natten.
  • Ta ut plåten och ställ den varmt. Sätt ugnen på 250 grader
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda genast när ungen är varm i 10 min
Färdigt :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0